Ekonomi

Togg CEO'su Karakaş: Herhangi bir gecikme yok, nisanın sonunda teslimatlara başlıyoruz

Karakaş, teslimatlarda gecikme olmadığını belirtti

26 Nisan 2023 09:37

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çekiliş sonucu T10X modelini satın almaya hak kazanan kullanıcılara yapılacak teslimatların nisan sonunda gerçekleşeceğini söyledi. "Yetiştirebilseydik bayramdan önce verecektik" diyen Karakaş, "Söylemesek belki daha iyiydi. Çünkü bayram şekeri mantığında üç-beş araçlık bir şey yapabilir miyiz diye düşündük. Nihayetinde biz nisan sonu itibarıyla buna başlıyoruz" ifadesini kullandı.

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre, nisan ortasında teslim edilmesi planlanan otomobillerin teslimatının henüz gerçekleşmemesi nedeniyle, "Togg'da gecikme mi yaşanıyor" soruları yöneltilmişti. . Teslimatlarda gecikme olmadığını belirten Karakaş, "Ben bunu gecikme olarak görmüyorum. Nisan-mayıs olarak görüyoruz. İlk numaralardaki bir kullanıcı nisanda teslim alabilirim yorumu yapabilir. Bu kapsamda, zaten nisan sonu itibarıyla ilk teslimatlara başlıyoruz ve devam eden aylarda çekilişle Togg sahibi olmaya hak kazanan kullanıcılara Teslimat dönemine göre siparişlerini teslim edeceğiz” dedi.

"Söylemesek belki daha iyiydi"

"Yetiştirebilseydik bayramdan önce verecektik" diyen Togg CEO'su, şöyle devam etti:

"Halen daha nisan sonu itibarıyla başlayacağımız sözümüzün içerisinde gerçekten o iyileştirmelere yönelik, optimizasyonlara yönelik yani aracın kendisinden ziyade yazılım tarafına yönelik çalışmalarımız vardı. Öyle olunca da biz hâlâ sözümüzde sabitiz. Bir gecikme var mı? Göreceli olarak öyle yorumlanabilir. Söylemesek belki daha iyiydi. Çünkü bayram şekeri mantığında üç-beş araçlık bir şey yapabilir miyiz diye düşündük. Nihayetinde biz nisan sonu itibarıyla buna başlıyoruz."

"Sözümüz geçerli"

Karakaş, "Şu ana kadar ne söylediysek yaptık. Ne pandemi ne çip krizi ne de bölgesel krizler planlarımıza engel oldu. Biz mart sonunda üretime başlamış ve ‘nisan sonunda perakende kullanıcılara yönelik teslimatlara başlayacağız’ ifadesini kullanmıştık. Bu sözümüz halen geçerli. Yeni bir üretici olarak hiçbir şekilde kaliteden, kullanıcı beklentilerinden ödün vermeyen bir akıllı cihazla pazara girmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.