Gündem

TİP'li Kadıgil'den "Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik cümle kullanmayalım" diyen mahkeme başkanına: O bize sürtük diyor ama 

Erdoğan, Gezi eylemcileri için "sürtük" demişti

14 Haziran 2022 15:24

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin görüşüldüğü Danıştay'da "Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik cümle kullanmayalım" diyen mahkeme başkanına, "O bize sürtük diyor ama" diye yanıt verdi.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı açılan davanın 3. duruşması bugün Danıştay 10. Dairesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmada söz alan TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in "'Bir yüzükle yola çıktım ben’ diyen ve bugün karun kadar zengin olan Erdoğan hâlâ siyasal İslamcı olduğunu bir grup yobaza ispatlamak için bir gecede bu sözleşmeden çıktı” sözlerine Mahkeme Başkanı "Sayın vekilim, lütfen Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik bir cümle kullanmayalım" diyerek karşı çıktı. Kadigil de, Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik "Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadelerine göndermede bulunarak “O bize sürtük diyor ama” dedi.

Kadıgil ayrıca “Bugün burada cevabını aradığımız soru İstanbul sözleşmesinden bir gecede çıkmanın hukuka uygun olup olmadığı değil bu sorunun cevabını biz biliyoruz, siz biliyoruz mübaşir arkadaşım bu sorunun cevabını biliyor. Aşağıdaki kantinci bu sorunun cevabını biliyor. Hukuk 1. Sınıf öğrencisi bu sorunun cevabını biliyor.  Bizim bugün sadece Türkiye İşçi partili kadınlar olarak değil, Türkiye’de yaşayan milyonlarca kadın olarak şu sorunun cevabını arıyoruz.  Danıştay’da hala hakimler var mı?” ifadelerini kullandı.