Gündem

Timur Soykan: İzmir Adliyesi’ndeki hakim, dinlenme odasında silahlarını sergiliyor

İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Tabur(sağdan ikinci) dinlenme odasındaki cephaneliğinin önünde HSK Teftiş Kurulu Başkanı ve yardımcılarıyla poz verdi (Fotoğraf:BirGün)

29 Mayıs 2024 11:08

BirGün yazarı Timur Soykan, İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hâkim Oktay Tabur'un İzmir Adliyesi’nde bulunan dinlenme odasında cephaneliğini sergilediğini yazdı. Soykan, Tabur’un duvara dizdiği silahlarının önünde Hakimler Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı ve yardımcılarıyla poz verdiği fotoğrafı da paylaştı. 

 Soykan, "Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yaptıktan sonra 2016 Haziran ayında İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanan ve Türkiye ile ABD arasında diplomatik krize dönüşen Rahip Andrew Graig Brunson Davası’na bakan Tabur'un dinlenme odasındaki metal panoya 13 tabanca ve 7 uzun namlulu tüfek asılmış. Oktay Tabur ile poz verenler ise; Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Yiğit, HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Şirin Işık ve Murat Gülaç... 2 Mayıs günü İzmir Adliyesi’ni ziyaret eden HSK müfettişlerinin dinlenme odasındaki bu cephaneliği görünce inceleme başlatması gerekiyor ancak onlar hatıra fotoğrafı çektirmiş." ifadelerini kullandı. 

Soykan, konuyla ilgili ulaştığı Oktay Tabur'un silahların kendisine ait olduğunu doğrulayarak “Dinlenme odam, hepsi ruhsatlı silahlar, benim silahlarım. Uzun namlulu olanlar ruhsatlı av tüfekleri” dediğini aktardı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın