Dünya

'The Serpent' dizisine konu olan 'hippi katili' Sobhraj tahliye edildi

Charles Sobhraj'ın 20'den fazla cinayet işlediği öne sürülüyor

Charles Sobhraj

22 Aralık 2022 19:04

Nepal, Asya'da bir dizi cinayetten sorumlu olan Fransız seri katil Charles Sobhraj'ın serbest bırakılarak sınır dışı edilmesine karar verdi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, iki Amerikalı turisti öldürdüğü gerekçesiyle 2003 yılından bu yana cezaevinde bulunan Fransız seri katil Sobhraj,  sağlık sorunları gerekçesiyle Nepal’deki cezaevinden tahliye edildi. Vietnam ve Hindistan asıllı Fransız vatandaşı Sobhraj'ın 15 gün içinde ülkesine dönmesi gerekiyor. Mahkeme tarafından alınan tahliye kararında, "Kendisini sürekli olarak cezaevinde tutmak mahkumun insan haklarına uygun değildir" ifadeleri yer alıyor.

Hindistan'da tutuklandı ve 21 yıl hapis yattı

Fransa'da adli suçlardan birkaç kez hapis yatan Sobhraj, 1970'lerin başında dünyayı dolaşmaya başladı. Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yaşamaya başlayan Sobhraj, ilk olarak 1975 yılında Pattaya'da Amerikalı bir kadını öldürdü. 1976'da Hindistan'da tutuklandı ve 21 yıl hapis yattı. 1986'da hapisten kaçan Sobhraj, Hindistan'ın Goa eyaletinde yakalandı. 1997 yılında serbest bırakılan Sobhraj, Paris'e döndü ancak 2003'te Nepal'de Katmandu'nun turistik bölgesinde tekrar tutuklandı.

Asya ülkelerinde çok sayıda cinayet işlemekle suçlanan "Yılan" lakaplı Sobjraj, BBC ve Netflix ortak yapımı  "The Serpent" dizisine ilham vermişti. Sobhraj'ın 20'den fazla cinayet işlediği iddia ediliyor.

TIKLAYIN I The Serpent: 'Hippi katili' Charles Sobhraj'ın hayatı, BBC-Netflix ortak yapımı diziyle yeniden gündemde