Dünya

The Dukes of Hazzard'ın yıldızı, Biden ve oğlunun halk önünde idam edilmesi için çağrı yaptı

22 Aralık 2023 11:51

T24 Dış Haberler

The Dukes of Hazzard dizisinin yıldızlarından John Schneider, ABD Başkanı Joe Biden ve oğlu Hunter'ın halka açık bir şekilde idam edilmesini istedi. 

Schneider, perşembe günü idam çağrısı yaptığı sosyal medya paylaşımını gelen tepkilerin ardından sildi. Sosyal medyada, Schneider'ın paylaşım nedeniyle yargılanıp yargılanmaması gerektiği konusuyla ilgili tartışma başladı.

Schneider, The Dukes of Hazzard'daki Bo Duke rolüyle tanınıyor. 

Schneider, sosyal medya paylaşımında, "Sayın Başkan, bence siz vatana ihanetten suçlusunuz ve halkın önünde asılmalısınız. Oğlunuz da öyle. Sizin cevabınız..? Saygılarımlar, John Schneider" yazdı.

Aktörün, Biden'ın Donald Trump'ı "demokrasiye en büyük tehdit" olarak nitelediği bir paylaşımın altına yaptığı yoruma, binlerce X kullanıcısı yanıt verdi. 

Araştırmacı gazeteci Victoria Brownworth, "Vatana ihanete dair sıfır kanıt var. Fox News çevresinden biraz uzaklaş" yazdı. Bir başka kullanıcı da, "Vay be! Görevdeki bir başkanın asılması için çağrı yapıyorsun. Umarım Gizli Servis, bir cevapla kapına gelir" ifadelerini kullandı. 

Deadline'a konuşan kaynaklar, perşembe günü Gizli Servis'in konuyla ilgili ön soruşturma başlattığını ifade etti. 

Deadline'a yaptığı açıklamada Biden'ın idam edilmesini istediği iddialarını reddeden Schneider, "ABD Başkanı'na karşı şiddet karşısında kesinlikle bulunmadım. Benim görüşüme göre Washington'daki bazı liderlerimiz yollarını kaybettiğinde onları eleştirme hakkım var. Yolsuzluk çığırından çıkmış durumda. Anayasal bir cumhuriyetin ayakta kalması için şeffaflık ve sorumluluk önemlidir. Açıklamamda bir tehdit yok" dedi.