Spor

TFF'nin Süper Kupa planı belli oldu

Galatasaray ve Beşiktaş arasından oynanacak maçın tarihi ve stadyumu için kulüplere danışılacak

09 Temmuz 2024 16:08

2024 Süper Kupa'da Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Oynanacak karşılaşmanın Ağustos ayında yapılması planlanıyor. Süper kupa büyük olasılıkla Türkiye'de oynanacak.

Tarih ve stadyum ile ilgili son karar kulüplere danışıldıktan sonra verilecek.

Öte yandan, Galatasaray'ın maçın Samsun'da oynanmasını istediği, Beşiktaş'ın tercihinin ise Atatürk Olimpiyat Stadyumu olduğu iddia edildi.

Riyad'daki Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması yapılmamıştı

Geride bıraktığımız 2023-2024 futbol sezonunda Süper Kupa maçı sezon ortasında oynanmıştı.

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, 29 Aralık 2023 tarihinde Süper Kupa Finali'nde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da karşı karşıya gelecekti.

Ancak Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesi üzerine iki kulüp mücadeleye çıkmama kararı almıştı.

Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe takımları Türkiye'ye geri dönmüştü.

Şanlıurfa'daki maça U19 takımıyla çıkan Fenerbahçe, sahadan çekilmişti

Daha sonra ise Galatasaray ile Fenerbahçe, 7 Nisan 2024 tarihinde ikinci kez Süper Kupa maçına çıktı. İki takım Şanlıurfa'da bulunan 11 Nisan Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Sarı-kırmızılı ekip, 1'inci dakikada Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçmişti. Golün santrası dahi yapılmadan sarı-lacivertli oyuncular soyunma odasına yönelerek sahadan çekilmişti.

U19 takımı oyuncuları golü yedikten sonra saha kenarında bulunan antrenör Murat Zeki Göle'den gelen talimat ile santra yapmayıp oyunu yeniden başlatmayıp, soyunma odasına yönelmişti.

Maçın hakemi Volkan Bayarslan ve yardımcıları da bir süre bekledikten sonra Fenerbahçe'nin geri gelmeyeceğine emin olduktan sonra maçı 4'üncü dakikada tatil etmişti. Daha sonra TFF, Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve kupayı sarı-kırmızılılara vermişti.