Spor

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesinde yer alan isimler kimdir?

16 Haziran 2022 16:12

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi.

Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleşen genel kurulda, başkanlık seçimi için oy sayımı tamamlandı. Kullanılan 209 oyun 158'ini alan Büyükeşi, TFF'nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51'i geçersiz sayıldı.

Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

Yalçın Orhan kimdir?

Mehmet Büyükekşi'nin TFF listesinde yer alan Yalçın Orhan, Trabzonspor 'da başkan yardımcısı, yatırım, finans ve ticaret ürünler sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

Trabzonspor’da mevcut yönetimde görev alan isimlerden biri olan Yalçın Orhan Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Başkanı olarak görev yapmaktadır. Orhan, akaryakıt ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Nüket Küçükel Ezberci kimdir? (Fenerbahçe yöneticisi)

1969/ Bremen doğumlu olan Nüket Küçükel Ezberci, 1986 yılında TED Ankara Kolejini bitirmesini müteakip, Harlaxton College'ın, (Grantham/İngiltere) ardından Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Lisans eğitimini tamamlamıştır.

1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığının Meslek Memuru sınavlarını kazanmış; bu çerçevede 1994 – 1997 yılları arasında Essen Başkonsolosluğunda İkinci Katip, 1997- 1999 yılları arasında T.C. Kudüs Başkonsolosluğunda Konsolos, 2001 – 2005 yılları arasında Madrid Büyükelçiliğinde Başkatip olarak görev yapmştır. 2005 2007 yıllarında da Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde Siyasi Şube Müdürlüğü görevini deruhte eden Küçükel Ezberci, 2007 yılının sonunda aile şirketi olan Güven Hastanesi'ne geçmiştir.

Halihazırda Güven Hastanesi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığını, kurucusu olduğu BNK Bilgi İşlem, Yazılım ve Danışmanlık Ltd. Şti. Müdürlüğünü ve ailenin sağlık alanındaki deneyimlerini eğitim alanında teşmil ederek Güven Üniversitesini hayata geçirmek üzere kurduğu Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı mütevelli heyet üyeliğini sürdüren Küçükel Ezberci, evli ve üç çocuk annesidir.

DEİK/SAİK Yürütme Kurulu Üyeliğinin yanı sıra, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Akredite Hastaneler Derneği, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), Ankara Sağlık Kuruluşları Derneği, Endeavor Derneği, Bilkent Mezunları Derneği, Atlı Spor Kulübü gibi sivil toplum kuruluşlarına üyedir.

Ezberci, Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nda yer alıyordu. 

Murat Aksu kimdir? (Beşiktaş delegesi)

Hukukçu, işadamı, spor yöneticisi. 24 Temmuz 1969 tarihinde Diyarbakır`da doğdu. Ünlü siyaset ve devlet adamı, eski İçişleri Bakanlarından Abdülkadir Aksu’nun oğludur. Ankara Çizmeci İlkokulu (1980), Ankara Namık Kemal Ortaokulu (1983), İzmir Fen Lisesi (1986), Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1990) mezunu. Yüksek lisansını 1992-1994 arası ABD’de iki yıl Oklahoma City Master of Business Administration`da tamamladı. 1994-1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi olarak çalışırken ve bir yandan da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde İşletme Yönetim ve Organizasyonu konusunda doktora yaptı (1999). Doktora eğitimi sonrasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu`nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Öğretim görevlisi olarak çalıştığı dönemde insan kaynakları yönetimi, hukuka giriş ve işletme hukuku konularında dersler verdi.

Yusuf Günay kimdir? (Galatasaray delegesi)

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1997 yılından itibaren 5 yıl süreyle Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

1990-91 yıllarında İngiltere Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü'nde Modern Kamu Yönetimi Teknikleri ve Avrupa Topluluğu Hukuku konusunda eğitim gördü. Ankara Üniversitesi ATAUM'da Avrupa Topluluğu Hukuku Uzmanı oldu.1999 yılından itibaren Hükûmet temsilcisi olarak Basın İlan Kurumu Genel Kurul ve Yönetim Kurulu üyeliği ile Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kurucu Başkanı olarak görev yapmıştır. 25 Nisan 2002 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tam üye olduğu ve Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri ile Orta Asya Cumhuriyetlerinden 23 özerk kurumun tam üye ve 4 kurumunda gözlemci üye olduğu ERRA (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Örgütü) Yönetim Kuruluna 2004 yılı Mayıs ayında yapılan Genel Kurulunda seçilmiştir. Yusuf Günay ayrıca 2006 yılı Mayıs ayından beri Akdeniz Bölgesi Enerji Düzenleyicileri Topluluğu MEDREG'in Başkan Yardımcısıdır. 2007 yılı Mayıs ayında İstanbul'da yapılan 6. ERRA (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Örgütü) toplantısında 2 yıl süreyle ERRA başkanı seçilmiştir.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı görevi Kasım 2007'de sona ermiştir. Galatasaray Spor Kulübü Eski Başkan Yardımcısı Günay, evli ve iki çocuk babasıdır.

İdil Karademirlidağ Suher kimdir?

Mehmet Büyükekşi’nin yönetim kurulu listesinde yer alan Prof. Dr. İdil Karademirlibağ Suher, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı.

Suher, Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İkişkiler bölümünden 1995 yılında mezun oldu.

Yüksek lisansını yine Anadolu Üniversitesi İletişim Sanatları üzerine gerçekleştiren Suher, doktora eğitimini de Anadolu Üniversitesi'nde İletişim Sanatları üzerine yaptı.

Erman Kalkandelen kimdir?

Erman Kalkandelen, Franklin Templeton Turkiye Danismanlik A.S. Türkiye CEO’su dur. Defacto Perakende Ticaret A.Ş, Şok Marketler Ticaret A.Ş. ve Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş yönetim kurullarında görev almaktadır. Erman Kalkandelen, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi bölümünden yüksek şeref derecesi ile mezun olmuştur. Ardından Sabancı Üniversitesi İş İdaresi Yüksek Lisans (MBA) programından onur derecesiyle mezun olmuş olup, MBA eğitimi sırasında, Florida Üniversitesi Warrington İşletme Okulunda stratejik yönetim üzerine uzmanlaştığı bir dönem geçirmiştir.

İbrahim Burkay kimdir?

İbrahim Burkay(1963,Bursa) Türk sanayici, iş adamı ve girişimci.

12.04.1963 Bursa doğumlu, yüksek öğrenimini Bilecik Üniversitesi-Elektronik bölümünde tamamlayan ve İngilizce bilen İbrahim BURKAY, evli ve 4 çocuk babasıdır. Ev tekstili sektöründe, perdelik kumaş üretiminde Türkiye’deki ilk 5 firma arasında yer alan Burkay Grup’un 1999 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO görevini sürdürmektedir. Grup ayrıca İnşaat, Kimya ve Enerji sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

1986 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Bursa'da kurulan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı’dır. İbrahim BURKAY, Türkiye’deki mevcut 57.000 ihracatçı şirketin çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde 2009-2010 yılları arasında Başkan Vekilliği yapmıştır.

İş dünyasının dış ekonomik ilişkilerini yürütmek, ihracatını arttırmak ve iş geliştirme çalışmalarına yardımcı olmak maksadıyla kurulan T.C. Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun 2014 yılından itibaren (DEİK) yönetim kurulu üyesidir.

1889 yılında kurulan ve Bursa’da mevcut 35.000 şirketin çatı kuruluşu olan ülkemizin en büyük ticaret ve sanayi odası Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2013 yılı Mayıs ayında yapılan seçiminde Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiş ve 2013 Ağustos ayında yapılan Genel Kurulda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

Alkın Kalkavan kimdir?

1978 yılında İstanbul'da doğan Onur Alkın Kalkavan, University Of Plymouth, Denizcilik İşletmesi ve Denizcilik Hukuku bölümünü 2000 yılında bitirdi. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasaları ve Borsa yüksek lisans programında 2003 yılında tamamlamıştır.

İş hayatına Turkon Holding bünyesinde başlayan ve çeşitli kademelerde görev yapan Kalkavan, halen Turkon Konteyner Taşımacılık ve Denizcilik A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Turkon Kara Taşımacılığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olup, Turkon Holding A.Ş. ve Sedef Gemi İnşaatı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesidir. İleri seviyede İngilizce bilen Onur Alkın Kalkavan evli ve 2 çocuk babasıdır.

Müslüm Özmen kimdir?

Mehmet Büyükekşi'nin listesinde yer alan iş insanı Müslüm Özmen, bir dönem Gaziantep FK'da as başkan olarak görev yapmıştır.

Hamit Altıntop kimdir?

Aralık 1982 tarihinde Almanya'da dünyaya gelen Hamit Altıntop, aslen Malatyalıdır. Futbol hayatına ikizi Halil Altıntop ile birlikte doğduğu şehrin takımın olan Schwarz-Weiß Gelsenkirchen-Süd takımında başlamış, ardından TuS Rotthausen, SG Wattenscheid 09 takımlarında oynamıştır.

2003 yılında FC Schalke 04 takımına transfer olan Hamit Altıntop, burada 4 sezon boyunca çok istikrarlı ve iyi bir performans sergilemiştir.  2006-07 sezonunda kardeşi Halil Altıntop 'un FC Schalke 04'e transfer olmasıyla Bayern Munih takımına transfer olmuştur.

2007-08 sezonu başında bonservis bedeli olmadan Bayern Münih takımına transfer olan Altıntop, Bayern Münih'le ilk sezonunda iyi bir performans sergilemiştir. UEFA Kupası ve Bundesliga'da 3'er gol atarak toplamda 68 gol atmıştır.

EURO 2008'de Türkiye Millî Futbol Takımı'nın yarı finale yükseldiği Hırvatistan maçında, üçüncü penaltıyı gole çevirmiş ve UEFA tarafından maçın adamı seçilmiştir.

2011 yılında, Real Madrid'e transfer olan Altıntop, burada lig şampiyonluğu görmüştür. Takımla uyum sorunu yaşadığı için 2012 yılında antrenörlüğünü Fatih Terim'in üstlendiği Galatasaray'a transfer olmuştur.

Altyapı kariyeri:

1992-1993 – Schwarz-Weiß Gelsenkirchen

1993-1997 – TuS Rotthausen

1997-2000 – Wattenscheid 09

Profesyonel Futbol kariyeri:

2000-2003 – Wattenscheid 09

2003-2007 – Schalke 04

2007-2011 – Bayern Münih

2011-2012 – Real Madrid

2012- – Galatasaray

2018'de futbolu bırakan Altıntop, 2019'da Nihat Özdemir'in Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girdi. İcra Kurulu Üyesi, Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu görevlerini yürütmekteydi.

Ali Düşmez kimdir?

1957 yılı İstanbul İli doğumludur. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olmuştur. Aktif siyasete 2004 yılında başlamış olup Beyoğlu 10. Dönem İl Genel Meclis Üyeliği , 11. Dönem Sarıyer İl Genel Meclis Üyeliği , Sarıyer Ak Parti İlçe Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı ve Başkan yardımcılığı yapmış evli ve 2 çocuk Babası‘dır.

Yeniköy Spor Kulubü Başkanlığı (20 sene) / (Onur Kurulu Başkanlığı)

Sarıyer Spor Kulubu Başkan Yardımcılığı

Sarıyer Emniyet Binalarını Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı

TFF Yönetim Kurulu Üyeliği (Amatör Kurul Başkanı)

İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Başkanı

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı

Talat Papatya kimdir?

Talat Papatya, 1970 yılında Sakarya doğmuştur. Sakarya’da ilkokulu bitirdikten sonra Ankara’da Yükseliş Koleji’ne gitmiştir. Papatya, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Birçok aile şirketinin yönetiminde yer almaktadır. 2014 yılından beri Göztepe Spor Kulübü’nün başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesidir. Ayrıca Koruncuk Vakfı’nda strateji planlama komisyonu üyesidir. Evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Volkan Can Kimdir?

1982 doğumlu Volkan Can, genç yaşta Kırklarelispor Başkanı seçildi ve Trakya ekibinde önemli başarılara imza attı. Volkan Can, Kasım 2019'da 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı seçildi ve 3 yıldır bu görevi de sürdürüyor.