Dünya

Texas'taki silahlı saldırganın silah almak için yapılan geçmiş araştırmasını geçemediği açıklandı

03 Eylül 2019 13:58

T24 Dış haberler

ABD'nin Texas eyaletinde bir silahlı saldırı düzenleyerek 7 kişiyi öldüren ve 23 kişiyi yaralayan Seth Aaron Ator'un silah almak için yapılan geçmiş araştırmasının sonuçlarının olumsuz olmasına rağmen bir silah elde ettiğini açıkladı.

Reuters'ın aktardığına göre ABD Alkol, Tütün, Silah ve Patlayıcı Bürosu'ndan John Wester, Ator'un bir silah almaya çalıştığında geçmiş araştırması yapan sistemin kendisini reddettiğini ifade etti. Wester'ın açıklamalarına göre Ator'un isöi satıcılar tarafından daha önce sistemde arandı.

Yetkililerin, saldırganın silahı nasıl aldığını henüz tespit edemediği belirtildi.

Geçmiş araştırması yapan sistemin Ator'un silah almasına neden izin verildiği henüz bilinmiyor. İnternette bulunan mahkeme kayıtları Ator'un daha önce özel mülke izinsiz girmekten ve tutuklanmaya karşı çıkmaktan suçlu bulunduğunu gösteriyor. 

Tüm bunlara karşın Odessa Polis Şefi Michael Gerke, Ator'un yaşadığı bölgedeki polislerle yaşadığı durumların silah almasını önleyecek kadar büyük olmadığını söyledi. 

Ator, işinden atıldıktan kısa süre sonra komşu şehirler Midland ve Odessa'da otomatik bir silah ile 7 kişiyi öldürmüş ve 23 kişiyi yaralamıştı. Saldırgan, olay yerinden kaçmaya çalışırken polis tarafından vurularak öldürüldü. 

Texas'ta 4 haftada iki silahlı saldırı gelmesi hakkında konuşan Cumhuriyetçi vali Greg Abbott, "Silahları suçluların elinden uzakta tutmak zorundayız" dedi.