Dünya

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Trump'ın Kongre tarafından suçlanması fikrine karşı çıktı: O buna değmez

"Bu süreç, ülke için çok bölücü olur"

12 Mart 2019 11:32

T24 Dış haberler

Demokrat Partili ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre tarafından "görevini kötüye kullandığı" için suçlanması ve hakkında soruşturma başlatılması fikrine karşı olduğunu belirtti. Pelosi, başkanın azledilmesine gidebilecek bu sürecin "iki partinin ortak kararıyla başlatılmadığı sürece ülkeyi böleceğini" belirtti ve ekledi: "O (Trump), buna değmez".

Washington Post'tan Joe Heim'a konuşan Pelosi, diğer Demokrat Partililerin tepkisini çekebilecek açıklamalarda bulundu.  Kongre'nin iki kanadında da görev yapan Demokratların çoğu, yeni yasama dönemi açılıp Demokratlar Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde ettiğinden beri Trump'a meclis soruşturması açmanın yollarını arıyordu, Pelosi bu açıklama ile o grup ile arasına mesafe koydu. 

Pelosi'nin, The Washington Post'a yaptığı açıklama şöyle: 

"Bunu daha önce hiçbir basın mensubuna söylemedim. Ama madem sordun, şunu düşünüyorum: Meclis suçlaması ortada zorlayıcı, karşı konulamaz ve çift partili bir durum olmadığı sürece bir ülke için çok bölücü bir şey.  Bence ülkeyi bölen bu yoldan gitmemeliyiz. Ve o buna değmez."

Trump'a yaptığı sert muhalefet ile tanınan Pelosi'nin bu açıklamara bazı Demokratlar hızlı bir şekilde cevap verdi. Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi Parapiya Jayapal, "Sanırım bunu yapmaya değer mi yoksa değmez mi diye karar vermek bizim görevimiz değil. Eğer bizim araştırmamız düzenli bir şekilde Trump'ın gücünü kötüye kullandığını ve hukuku engellediğini gösteriyorsa bence bu Kongre tarafından suçlanabilir bir durum" ifadelerini kullandı.