Gündem

Temelli: Muhatap Öcalan'dır, Kürt sorununun çözümü demokrasinin yolunu açacaktır

"Gelin hep beraber yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayalım”

07 Haziran 2019 15:35

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun çözümü için yolu demokrasi ile açacağını söylerken “Türkiye'de yıkılmış olan toplumsal barışı gelin hep birlikte yeniden var edelim. Gelin hep beraber yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayalım” dedi.

TIKLAYIN - Abdullah Öcalan: Ölümler, hem ailelere hem bana büyük zarar verdi

Cizre Belediyesi’ndeki halkla bayramlaşma ziyaretinde konuşan Temelli şunları söyledi: 

Sevgili Leyla Güven tam 200 gün direndi. O haykırışı bütün dünyayı kapladı. Cezaevlerinde binlerce tutsak günlerce direndi. Sonra o direniş sayesinde bugün İmralı’ya uygulanan mutlak tecrit kırılmıştır. Mutlak tecrit Türkiye’yi tecritleştirmek isteyen bir zihniyettir, bunu hep birlikte mücadelemizle kırdık. Türkiye'de tecrit uygulanmasına izin vermeyeceğimizi gösterdik. İmralı'daki tecridin kırılması Türkiye için hayırlı olmuştur. Evet hayırlı olmuştur. Çünkü Sayın Öcalan'dan bir kez daha Türkiye'ye demokratik siyaset içinde demokratik çözüm önerisini getirmiştir. Onurlu bir barış önerisini getirmiştir. Türkiye'nin özlemini duyduğu budur. Türkiye'nin özlemini duyduğu tekçilik değildir. Türkiye'nin özlemini duyduğu savaş, şiddet, baskı değildir. Türkiye'nin özlemini duyduğu şey yolsuzluk değildir. Bıktık bunlardan. Bunlara son verme zamanı gelmiştir. Türkiye'nin özlemini duyduğu şey onurlu bir barıştır, demokratik siyasettir, demokratik çözümdür. Türkiye'nin özlemini duyduğu şey Kürt meselesinin muhatapları ile bir an önce çözülmesidir. 

Bu meselenin muhatabı Sayın Öcalan'dır. Kürt meselesinin çözülmesi Türkiye'de demokrasi sorunun çözümü için yol açacaktır. Türkiye'nin özlemini duyduğu toplumsal barışın inşası için gerekli adımların atılmasını sağlayacaktır. Bunu anlatmaya çalışıyoruz ve bütün Türkiye'ye buradan Cizre'den bir kez daha çağrı yapıyoruz. Türkiye'de yıkılmış olan toplumsal barışı gelin hep birlikte yeniden var edelim. Gelin hep beraber yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayalım. Bugün cezaevlerinde haksız, hukuksuz yere tutulan bütün yoldaşlarımızın salıverilmesi için yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını insan haklarını, evrensel hukuk değerlerini hep birlikte inşa edelim.