Gündem

TEM'de zincirleme kaza: 30'dan fazla araç birbirine girdi; 20 kişi yaralandı

31 Mayıs 2021 07:13

Kocaeli TEM Otoyolu İzmit kesiminde kontrolden çıkan TIR'ın makas atarak yan dönmesi neticesinde arkadan gelen yolcu otobüsü ve TIR'ların da içinde olduğu 30'dan fazla araç birbirine girdi. 20 kişinin yaralandığı kazada İstanbul istikameti trafiğe kapandı. Kazaya karışan araçlar yoldan kaldırılmaya devam ederken, Ankara istikameti trafiğe açıldı.

Kaza, 04.45 sıralarında İzmit TEM Otoyolu Şirintepe Viyadüğü İstanbul istikameti üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol üzerinde seyir halinde olan giyim malzemesi yüklü bir TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu makaslayarak yan döndü. Yağmur sonrası kayganlaşan zeminde makaslayan TIR’ın ardından gelen yolcu otobüsü ve TIR’ların da olduğu 30’dan fazla araç ise birbirine girdi. Bir TIR sürücüsünün araç içinde sıkıştığı kazada toplam 20 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Kaza sonrası savaş alanına dönen TEM Otoyolunun Ankara ve İstanbul istikametleri trafiğe kapanırken, yolda seyir halinde olan araçlar, İzmit Doğu Gişeleri ve İzmit Batı Gişeleri’nden D100 Karayolu’na yönlendirildi. Ekipler orta refüjdeki bariyeri keserek kazanın yaşandığı İstanbul İstikametindeki araçları bir süreliğine Ankara istikametine yönlendirdi. Kaza sebebiyle yolda kalan araçların kaldırılması sonrasında yol tamamen trafiğe açılacak. (İHA)