Ekonomi

Tekstil fabrikası sahibi: Geçen yıl elektrik faturamız aylık 65 bin lirayken, bu yıl 260 bin liraya yükseldi

Osman Arolat, sanayicilerin elektrik maliyetlerindeki artışı yazdı

17 Ağustos 2022 09:48

Dünya gazetesi yazarı Osman Arolat, artan elektrik faturalarına ilişkin sanayicilerden edindiği bilgileri köşesinde paylaştı.

Arolat'a konuşan bir tekstil fabrikası sahibi "Geçen yıl elektrik faturamız aylık 65 bin lira iken, bu yıl ortalama 260 bin liraya yükseldi. Kazanları olan tekstilciler on mislimiz elektrik kullanmak zorundalar. Allah onların yardımcıları olsun" dedi.

Metal sanayinden faaliyet gösteren bir başka isim ise Arolat'a "2021 yılında ilk 6 ay maliyeti ortalama 7,7 cent/kwh iken, Aralık ayında 9,8 cent/kwh’ya yükseldi. 2022 yılının 6 ay ortalaması 14 cent/kwh, Haziran sonu itibarı ile ise 16,6 cent/kwh’a ulaşıyor" bilgisini verdi.

Arolat yazısında "Bu açıklamalar da gösteriyor ki, sanayiciler için elektrik fiyatları çok önemli. Üretimlerinde girdi maliyetleri içerisinde payı çok yüksek. Yenilenebilir güneş enerjisine yatırım yaparak bu maliyeti aşağı çekme gayreti içerisinde olanların sayıları her geçen gün artıyor. En pahalı enerjinin bulunmayan enerji olduğunu unutmadan, bu alana yatırım ve destek gerekiyor" notunu düştü.

Yazının tamamı için tıklayın