Gündem

Tekirdağ'da ayçiçek tarlalarında çekirge istilası

21 Temmuz 2023 01:00

Tekirdağ’da sürüler halinde göç eden çekirgeler tarım arazilerine zarar veriyor. Üreticilerin korkulu rüyası olan çekirgeler çiftçiyi tedirgin ederken istiladan dolayı zor durumda olduklarını söyleyen çiftçiler, yetkililerden destek beklediklerini belirtti.

Tekirdağ Valiliği, Muratlı ilçesinde yaşanan çekirge istilası ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Çekirge istilası yaşanan tarlalarda ilaçlama çalışması başlatıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Tekirdağ Muratlı ilçesi Hanoğlu mahallesi merasında görülen çekirge yoğunluğunun, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bildirilmesiyle birlikte mahalle bazında inceleme ve tespit çalışmaları yapılmış, bölgede ekili arazi sahipleri konu hakkında bilgilendirilmiş, konu Tarım ve Orman Bakanlığı’na hemen intikal ettirilmiştir. Çekirge mücadelesi, devlet destekli mücadele programında olması sebebiyle ilaçlama için gereksinim duyulan bitki koruma ürünleri ücretsiz olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aynı günde yola çıkarılmıştır. Akabinde çekirge sorunu yaşanan bölgelerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekipleri kontrol ve denetiminde toplu ilaçlama uygulaması başlatılmış ve devam edilmektedir."