Gündem

Tecavüzle tehdit ettiği iddia edilen Memur Sen Diyarbakır Başkanı Yunus Memiş, 'sağlık' gerekçesiyle istifa etti

Eski Başkan, açıklamasında Whatsapp profil fotoğrafının çalındığını iddia etti

15 Aralık 2019 17:01

Bir kadını tecavüzle tehdit ettiği iddiasıyla gündeme gelen Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Memiş, istifa ettiğini açıkladı. İstifa dilekçesini Eğitim Bir Sen Genel Merkezi'ne teslim eden Memiş, gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi. 
 
Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Memiş, dilekçesinde, “Halen şube başkanı olarak görev yaptığım Eğitimciler Birliği Sendikası Diyarbakır 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan sağlık sorunlarım nedeni ile istifa ediyorum” ifadesini kullandı. İstifa eden eski Başkan Memiş'in istifa kararı, “Betül Gülçiçek” adıyla açılan bir Twitter hesabından, Memiş’in kendisini tecavüzle tehdit ettiği iddiasında bulunmasından hemen sonra geldi.
 
Gülçiçek soyadını taşıyan hesap, 6 Aralık günü yapılan paylaşımlarda, Memiş ile yapıldığı ileri sürülen Whatsapp yazışmalarına yer vermiş ve maruz kalınan tehditle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
 
Eski Başkan Memiş tarafından gönderdiği ileri sürülen bu mesajlarda, “Seni benim elimden kim alacak, eğer o yanlışı yaparsan vallahi billahi seni öldürürüm. Sesimi kaydetmişsin telefona bak buradan bir daha söylüyorum eğer o konuşmalar bir yere sızarsa savcıya giderse yaşatmam seni. Ben elimi bile sürmem ama yapacak çok adam var etrafımda. Savcılıkta çok dostlarım var sana inanacaklarını mı sanıyorsun. Her zaman ki yere gel yarın gelmezsen biliyorsun olacakları” ifadeleri yer aldı.
  
Sosyal medyada kısa sürede yayılan iddiaların ardından, eski Başkan Memiş kişisel hesabından yanıt vererek yazılanları yalanlamıştı. Memiş, sosyal medya hesabında paylaştığı yazıda, telefonundaki profil resminin çalındığını savunarak, açıklamasında şöyle dedi: 
 
“Telefonda bulunan profil resmim çalınarak, farklı bir telefona eklenmiş. Benim telefon numaramdan yazışma yapılıyor gibi, yazışmalar yapılmış. Bir kadını whatsapp’dan tehdit ediyormuşum süsü verilmiş.” 

Milli Eğitim Bakanı'nın rolü olduğunu ima etti

Eski sendika Başkanı Memiş, açıklamasının devamında, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü'nün olayda rolü bulunduğunu ima ederek, “İlimizde eğitim barışını bozan, sendikamızı ve taşıdığımız değerleri hedef alan eğitim yöneticilerinin ve çetesinin sürekli trol hesaplar açarak insanlara iftira attığını tüm Diyarbakır ve Türkiye yakından takip etmektedir. Önümüzdeki günlerde başta il müdürü olmak üzere, il müdürünün yanında itibar suikastı yapan kişiler hakkında isim isim açıklama yapacağım ve bunların maskesini düşüreceğim" ifadelerine yer verdi. 

Memiş, paylaşımına Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2017-2019 yılları arasından kendisi hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığına dair bir belgeye de yer verdi.