Gündem

Tecavüz faili erkek cezaevinden izinli çıkıyormuş!

Sahte iş ilanı üzerinden kadınlara ulaşıp onları fuhuşa sürükleyen çete üyeleri hakkında 2021'de dava açılmıştı

03 Nisan 2024 15:42

Muğla'nın Milas ilçesinde sahte iş ilanı üzerinden kadınlara ulaşarak fuhuşa sürükleyen çete üyesi aynı zaanda tecavüz faili olan M.E’nin cezaevinden izinle çıkabildiği ortaya çıktı.

Daha önce S.F.Y’ye yönelik “fuhuşa sürüklemeye çalışma”, “darp” “alıkoyma” suçlarından Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada ceza alan M.E hakkında “cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden alıkoyma” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması Milas Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya katılamadı

JinNews'in aktardığına göre, duruşmaya fail erkek tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken fail avukatı Hamza Yalçınkaya ise duruşmada hazır bulundu. S.F.Y ise adliyede bulunmasına rağmen güvenlik nedeniyle duruşmaya katılamadı. S.F.Y’nin akrabasına mübaşir tarafından mahkeme heyetinin değiştiği ve davanın ertelendiği aktarıldı. 
 
S.F.Y’nin katılamadığı dava S.F.Y hakkında  “duruşmaya zorla getirme kararı” verilerek 8 Ekim tarihine ertelendi. 

‘Fail cezaevinden izinli çıkabiliyor’

Duruşmaya alınmayan S.F.Y infaz yasası hükmü kesinleşmediği ve Yargıtay kararı netleşmediği için fail M.E’nin yeni infaz yasası gereği 3 ayda bir ev izini kullanabildiğini, dolayısıyla bu süre içinde güvende olmadığını ve fail hakkında koruma kararı çıkaracağını söyledi. S.F.Y., M.E ile birlikte yargılanan Pınar Gündüz ve Ali Lofçalı’nın uyuşturucu madde satma suçundan 5 aydır tutuklu bulunduğunu da belirtti.

Ne olmuştu?

Muğla'nın Milas ilçesinde sahte iş ilanı üzerinden kadınlara ulaşıp onları fuhuşa sürükleyen çete üyeleri Ayşe ve Pınar Gündüz, Ali Lofçalı ile tecavüz suçuyla da yargılanan M.E, 2021 yılında Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava edildi. Mahkeme, M.E'ye 15 yıl hapis cezası verirken, “cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden alıkoyma” suçundan da dava açılmasına karar verdi. İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Eren Keskin de duruşmaya katıldı.

M.E’nin yargılandığı davanın ilk duruşması 19 Aralık 2023 tarihinde görüldü. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren E., S.F.Y. ile olan ilişkisinin rızaya dayalı olduğunu iddia ederek beraatini istedi. Avukatı Hamza Yalçınkaya, fuhuş çetesine ilişkin dosyanın temyizde olduğunu ve kararın henüz netleşmediğini belirterek müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti.