Dünya

Tayvan: Hava savunma bölgemize 9 Çin savaş uçağı girdi

Bakanlık açıklamasında, Tayvan savaş uçaklarının Çin savaş uçaklarını uyarmak için havalandığı ve Çin'in faaliyetlerini izlemek için hava savunma füzelerinin konuşlandırıldığı söylendi

24 Şubat 2022 18:35

Tayvan'dan Çin'e yine ihlal suçlaması geldi. Tayvan Savunma Bakanlığı hava savunma teşhis bölgesine (ADIZ) Çin'in 9 savaş uçağının girdiğini duyurdu.
 
Dünyanın Ukrayna kriziyle meşgul olduğu sırada ABD destekli Tayvan, Çin savaş uçaklarının 'hava savunma teşhis bölgesini (ADIZ) ihlal etmesine' dair gerilimi yeninden harladı. Tayvan Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, Güney Çin Denizi'nin üst ucunda, Çin'e bağlı Hong Kong, Filipinler ve Tayvan arasında yer alan Pratas Adası'nın kuzeydoğusunda Çin'in 8 J-16 avcı uçağı ve bir Y-8 keşif uçağı ihlalde bulundu. Rutin bakanlık açıklamasında, Tayvan savaş uçaklarının Çin savaş uçaklarını uyarmak için havalandığı ve Çin'in faaliyetlerini izlemek için hava savunma füzelerinin konuşlandırıldığı söylendi.

23 Ocak'ta da ihlalin olduğu belirtilmişti

Tayvan, son 2 yıldır, Çin'e sürekli olarak Pekin'e ADIZ ihlali suçlamasında bulunuyor. Uluslararası hukukta tanımı bulunmayan ve herhangi bir uluslararası otorite tarafından denetlenmeyen ADIZ, genelde ülkeler tarafından tek taraflı ilan ediliyor.