Gündem

Tayfun Kahraman’ı cezaevinde ziyaret eden CHP’li Özer: Suçlu olduğuna dair en ufak bir emare dahi yok

"Tayfun olmak üzere adaletten mahrum bırakılan herkes için bu soruları sormaya sonuna kadar devam edeceğiz"

19 Aralık 2023 11:30

CHP İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Turan Taşkın Özer, Gezi Parkı davasında tutuklanan Dr. Tayfun Kahraman'ı cezaevinde ziyaret etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sorular yönelten Özer, "Kahraman'ın suçlu olduğuna dair en ufak bir emare dahi yoktur." dedi. 

Gezi Parkı davasında tutuklanıp 18 yıl hapis cezasına çarptırılmadan önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı olarak görev yapan şehir planlama uzmanı Dr. Tayfun Kahraman, 600 günü aşkın tutuklu.

Özer, Gezi Direnişi davası kapsamında tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ı Silivri cezaevinde ziyaret etti.

TIKLAYIN - Tayfun Kahraman tutukluğunun 600. gününde cezaevinden yazdı: Özür dilerim kızım

Ziyaret sonrası açıklama yapan Özer, şunları söyledi:

“Bugün, Dr. Tayfun Kahraman'ı Silivri cezaevinde ziyarete geldik. Bu vesileyle sevdiklerine, dostlarına selamlarını iletiyorum. Tayfun, yaklaşık 600 gündür 25 Nisan 2022 tarihinden bu yana arkamda gördüğünüz Silivri cezaevinde eşinden, dostundan, o çok sevdiği biricik kızı Vera'dan, ayrı şekilde tutulmakta.

Beni buraya getiren ise Tayfun'un meslektaşı, eşi, biricik kızı Vera'nın annesi Dr. Meriç Demir Kahraman'ın adalet arayışıdır. Bir birey olarak, bir hukukçu ve bir milletvekili olarak bu adalet arayışına kulak vermek ve onun gibi haykırmak tarihsel sorumluluğumuzun bir gereğidir.

Bu vesileyle biz de Dr. Meriç Demir Kahraman'ın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sormuş olduğu soruları burdan tekraren sormak istiyoruz. Dr. Tayfun Kahraman hangi fiilli sebebiyle 18 yıl hapis cezası almıştır? Bu fiillerine esas teşkil eden dosyada hangi deliller bulunmaktadır.

Ve Dr. Tayfun Kahraman hangi sebeple, hangi gerekçeyle o çok sevdiği biricik kızı Vera'dan ayrı tutulmaktadır?

Bu soruların cevabını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tüm halkımıza vermek zorundadır. Biz bugün buradayız. Adalet Bakanına soralım, dosyayı eline alsın, çıksın desin ki dosyada suç teşkil eden şu eylem vardır ve bu suça esas teşkil eden şu delil vardır. Ama diyemez, çünkü dosyanın içerisinde Tayfun Kahraman'ın suçlu olduğuna dair en ufak bir emare dahi yoktur.

Bizim bu adalet arayışımız sürecek. Adalet için çalışmaya sonuna kadar devam edeceğiz ve başta Tayfun olmak üzere adaletten mahrum bırakılan herkes için bu soruları sormaya sonuna kadar devam edeceğiz.”