Gündem

Tayfun Kahraman: Gezi Direnişi’nde olduğu gibi memleketimizde kardeşliği, eşitliği, demokrasi ve adaleti inşa edeceğiz

09 Haziran 2022 17:37

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan ve tutuklanan Tayfun Kahraman, "Gezi Direnişi’nde olduğu gibi memleketimizde kardeşliği, eşitliği, demokrasi ve adaleti inşa edeceğiz" düşüncesini dile getirdi.

Kahraman, TMMOB Şehir Plancıları Odası için yayımladığı mesajında, "Bizler, mesleki değer ve ilkelerimizden taviz vermeden mücadeleye devam edeceğiz. Gezi Direnişi’nde olduğu gibi memleketimizde kardeşliği, eşitliği, demokrasi ve adaleti inşa edeceğiz. Bu mücadelede verdiğiniz destek ve emekleriniz için minnetlerimi sunuyor ve teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. 

Kahraman şunları kaydetti.

"Bir dostunuz ve meslektaşınız olarak bu adaletsizliğe karşı duruşunuz ve kamuoyuna sunduğunuz görüşleriniz beni ne kadar mutlu etti, sizlere anlatamam. Hukukun ayaklar altına alınlığı, adaletsizliğin sıradanlaştırmaya başlandığı bugünlerde sizlerin dayanışması ve dik duruşunun ne kadar önemli olduğunu sanırım anlatmama gerek yok.

Bu dayanışma, umarım mesleğimize, kentlerimize ve en önemlisi memleketimize yapılan saldırıların karşısında bizlerin artık daha güçlü ve ödünsüz mücadele edeceğinin de bir göstergesi olacaktır.

İmzalamış olduğunuz metin aslında tarihe düşülen bir not. Bizlerin her ne kadar oda tartışmalarında ayrı düşsek de bazen birbirimizi kırsak da mesele meslek alanımız, meslektaşlarımız ve memleket olduğunda nasıl bir araya gelebileceğimizi gösteren bu metne imza attığınız için her birinize teşekkür ederim.

Bizler hep birlikte mesleğimiz adına savunduğumuz değer ve ilkelerden taviz vermeden mücadeleye devam edeceğiz. Gezi Direnişi’nde olduğu gibi memleketimizde kardeşliği, eşitliği, demokrasi ve adaleti inşa edeceğiz.

Bu süreç bize kenti ve doğayı korumanın ne kadar önemli olduğunu ve mesleğimizin değerini yeniden hatırlattı. Belki de en önemlisi odamısın ve örgütlülüğümüzün ne kadar değerli olduğunu gösterdi

Bu mücadelede verdiğiniz destek ve emekleriniz için minnetlerimi sunuyor ve teşekkür ediyorum. En kısa zamanda birlikte büyük sofralarda buluşma dileğiyle"