Gündem

Tatvan dışında yaşayan hemşehrileri, gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırıyı protesto etti

21 Haziran 2023 19:16

Tatvan dışında yaşayan hemşehrileri, gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırıyı protesto etti. Yapılan açıklamada, "Çirkin saldırının tüm yönleriyle açığa çıkarılarak, gerek saldırıya bizatihi katılan, gerekse de saldırının arka planında yer alan azmettirici(ler)in tespiti için titiz bir soruşturma yürütülmesini adli makamlardan talep ediyoruz." denildi.

Tatvanlılar, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül’e yönelik saldırıyı, düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. 

"Saldırganların planlı bir şekilde Sayın Aygül'ün hayatına kastettikleri açıkça anlaşılmaktadır" ifadelerinin yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yürütülen soruşturmanın takipçisi olacağımızı da buradan bildiriyoruz"

"Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı gazeteci Sinan Aygül'e mesleki faaliyetlerinden dolayı, 17 Haziran 2023 Cumartesi günü menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

Ortaya çıkan görüntülerden saldırganların planlı bir şekilde Sayın Aygül'ün hayatına kastettikleri açıkça anlaşılmaktadır.

Biz aşağıda imzası bulunan ve Tatvan dışında yaşayan hemşehrileri olarak, Sayın Sinan Aygül'e yönelik bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Çirkin saldırının tüm yönleriyle açığa çıkarılarak, gerek saldırıya bizatihi katılan, gerekse de saldırının arka planında yer alan azmettirici(ler)in tespiti için titiz bir soruşturma yürütülmesini adli makamlardan talep ediyoruz.

Ayrıca, yürütülen soruşturmanın takipçisi olacağımızı da buradan bildiriyoruz.

Tatvan tarihine kara bir leke olarak geçen ve şehrimizin imajına da büyük zarar veren bu ve benzeri eylemlerin bir daha yaşanmamasını umuyor, Sayın Sinan Aygül’ün yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz."