Gündem

Tatilciler dönüş yolunda; birçok noktada trafik yoğunluğu yaşanıyor

16 Temmuz 2022 18:28

9 günlük tatilin ardından dönüş yoluna geçen tatilciler yollarda trafik yoğunluğu oluşturdu. 9 Temmuz Cumartesi başlayan tatil, yarın sona eriyor. 

Tatil beldeleri ve memleketlerine giden vatandaşlar dönüş yolunda. İçişleri Bakanlığı, sürücü ve yolcuları "Dönüş yolunda emniyet kemeri takılı, telefon uzağınızda, hızınız yasal sınırda olsun" mesajıyla uyardı.

TIKLAYIN | İçişleri Bakanlığı'ndan dönüş yolundaki tatilcilere uyarı mesajı

'Kilit kavşak'ta bayram dönüşü trafiği

Ulaşımda 43 ilin geçiş noktasında yer alan ve 'kilit kavşak' olarak adlandırılan Kırıkkale'de, Kurban Bayramı tatilinden dönenler uzun araç kuyruğu oluşturdu.

9 günlük Kurban Bayramı tatiline çıkanların bir kısmı, tatilinin bitmesine 1 gün kala dönüş yoluna geçti. Dönüş yolculuğu nedeniyle 43 ilin geçiş noktasında yer alan ve 'kilit kavşak' olarak adlandırılan Kırıkkale'de trafik yoğunluğu yaşandı. Kentte, öğle saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk, akşam saatlerinde arttı. Özellikle Kırıkkale- Ankara karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, yer yer hasarlı kazalar da meydana geldi. Polis ekipleri, ulaşımın aksamaması için kavşakları dönüşlere kapatarak trafiği hızlandırdı. Kentte, trafik yoğunluğunun yarın artarak devam etmesi bekleniyor.

Muğla’da bayram tatili dönüş yoğunluğu başladı

Muğla’da Kurban Bayramı tatili sonrası vatandaşların eve dönüş yolculuğu nedeniyle yollarda araç yoğunluğu başladı. Denizli, İzmir, Antalya yolunun kesiştiği bölge trafik kavşağında uzun kuyruklar oluştu.

Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde yoğunluk 

Vatandaşlar Anadolu Otoyolu’nun Sakarya geçişinde akıcı yoğunluk oluşturdu.

Kurban Bayramı tatili sebebi ile memleketlerine giden vatandaşların İstanbul’a dönüşü başladı. Bu çerçevede Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde tatilciler akıcı yoğunluk oluşturdu. Tatilin başlaması ile birlikte İstanbul’dan, Anadolu’ya geçişlerde yaşanan yoğunluk geri dönüşlerin de başlaması ile birlikte tam tersi yönde yaşanmaya başladı. Vatandaşların oluşturduğu yoğunluk sebebiyle güzergahta herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için polis ve jandarma ekipleri denetimlerine devam ediyor. Ekipler, sürücüleri emniyet kemeri takmaları, hız yapmamaları ve takip mesafelerini korumaları yönünde uyarıyor. Yaşanan akıcı yoğunluk havadan da görüntülendi.

Tekirdağ-İstanbul yolunda tatil dönüşü yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilini yaşadıkları yerlerin dışında geçiren ve dönüş için yola çıkan tatilciler, Tekirdağ-İstanbul yolunda trafik yoğunluğuna neden oldu.

Bolu geçişinde son durum 

TEM yolunun Bolu geçişinde akşam saatlerinde yoğunluk arttı. Trafikte yoğunluk oluşsa da ulaşımda aksama yaşanmadı. Yolun İstanbul yönünde yoğunluk yaşanırken, Ankara yönünde ise herhangi bir yoğunluk yaşanmadı. Trafikteki yoğunluğun yarın da devam etmesi bekleniyor. (DHA)


Kocaeli'de bayram dönüşü trafiği başladı

Kocaeli TEM yolu geçişinde Kurban Bayramı tatili dönüşü trafiği başladı. Yolun 2 şeride düştüğü tüneller bölgesinde yoğunluk oluştu.

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil bölgelerinde geçirenlerin İstanbul'a dönüşte oluşturduğu yoğunluklar başladı. TEM yolu İzmit geçişinde Gültepe ve Korutepe tünellerinin de yer aldığı Bekirdere Viyadüğü ile Daniş Koper Viyadüğü arasındaki kısımda, yolun 2 şeride düşmesi sebebiyle yoğunluk oluştu. Sürücüler, yoğunluk yaşanan yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi 15 dakikada geçebiliyor. TEM yolu üzerinde sürekli devriye gezen polis ekipleri, trafikte herhangi bir aksama olmaması için çaba gösteriyor. Araç yoğunluğunun gece saatlerinde de devam etmesi bekleniyor.