Gündem

Tarım arazisine inşa edilen Suruç Devlet Hastanesi, sular altında kaldı

Fotoğraf: MA

25 Mart 2019 10:41

17 ay önce tarım arazisine inşa edilen Suruç Devlet Hastanesi, drenaj kanallarının olmaması sebebiyle yükselen taban suyunun altında kaldı.

Mezapotamya Ajansı'nın haberine göre, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nda yer alan dünyanın en uzun 5’inci tüneli olan Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında su verilmeye başlanmasıyla birlikte bölgedeki bazı yerleşim yerlerinde taban suyu yükseldi. Toprak altı drenaj sistemlerinin kurulmamasından kaynaklı su altında kalan bir çok yerleşim yerine Suruç Devlet Hastanesi de eklendi. İlçede su tahliye kanallarının olmaması yıllarca susuz kalan Suruç'un son 2 yıldır su altında kalmasına neden oldu.

Bodrum ve zemin katının su altında kaldığı ve boşaltıldığı hastanenin bahçesi de zarar gördü. Hastane, zemini inşaat için uygun olmadığı halde, AKP'li vekil İbrahim Halil Yıldız'a ait 1'inci sınıf tarım arazisi üzerine inşa edilmişti. Bu sebeple yer yüzüne çıkan suyun, bodrum ve zemin katı su altında bıraktığı, zemin ve bodrumun kullanılamadığı görüldü. Hastane morgunu da işlevsiz bırakan su, hastanenin içine uzatılan 3 hortum yardımı ile tahliye edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) görüntülediği tahliye işlemini izleyen Suruçlular hastanenin çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek, bir an önce önlem alınması gerektiğini belirtti. Büyük bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden ilçe halkı, son bir yıldır hastanenin su altında olduğunu, bu hali ile hizmet vermesinin olası çökme durumunda can kayıplarına davetiye çıkardığını belirtti.

 



"Biz partilerin değil demokrasinin lehine çekildik"