Dünya

Taliban: Bütün yabancı güçler Afganistan'dan çekilene kadar hiçbir barış konferansına katılmayacağız

14 Nisan 2021 08:04

T24 Dış Haberler

Taliban, bütün yabancı güçler Afganistan'dan çekilene kadar hiçbir barış konferansına katılmayacaklarını açıkladı. Bu, Taliban'ın yüksek ihtimalle 24 Nisan'da İstanbul'da yapılacak barış görüşmelerine katılmayacağı anlamına geliyor. 

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Taliban sözcüsü Muhammed Naim, "Tüm yabancı güçler memleketimizden tamamen çekilene kadar İslam Emirlikleri Afganistan hakkında kararlar verecek bir konferans için masaya oturmayacaktır" dedi.

Naim, "Biz İslam'ın yol göstermesine danışarak işlerimizi hallederiz, ona danışıp uygun bir şekilde pozisyon alırız" dedi.

Dün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye, Katar ve Birleşmiş Milletlerin (BM) eş düzenleyiciliğinde, 24 Nisan- 4 Mayıs'ta Afganistan İslam Cumhuriyeti ve Taliban temsilcileri arasında yüksek düzeyli ve kapsayıcı bir konferans düzenleneceği belirtilmişti.

Joe Biden yönetimi yetkilileri de dün ABD'nin Afganistan'daki tüm askerlerini 11 Eylül itibariyle çekeceğini söyledi. Resmi açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.