Gündem

Takan'ın seçim çalışması yaptığını söylediği Sivas Valisi konuştu:"Yanlış anlaşıldım"

"Bir vali olarak bir yere kanalize etmek aslında insanlara da haksızlıktır oraya gelenlere de"

15 Haziran 2019 07:51

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, dün Sivas Valisi Salih Ayhan ve AKP'li Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in tarafından 16 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek etkinliğe dikkat çekmişti. Takan, bugünkü yazısında Sivas Valisi Ayhan'ın kendisine ulaştığını yazdı. Vali Ayhan, yanlış anlaşıldığını ve düzenlenecek etkinlikte propaganda yapmayacağını söyledi.

Takan'a yanı veren Vali Ayhan şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi bu kongrenin 100. yılına en çok organize olan, en çok örgütlenen ve diğer illerin de örnek aldığı bir şehir olduk. Çok ciddi bir heyecanla başladık kongrenin 100. yılına sadece Sivas merkezde değil, Sivas'ın dışında her yerde özellikle kendisini Sivas'la ortak paydaşta gören insanlara anlatalım dedik ve bu manada geniş bir çalışma yapıyoruz. Bu tabi Türkiye'de seçim atmosferi epey bir dönemdir oluyor. Seçimler vardı biraz dikkat ettik. Seçim sonrası karar verdik, İstanbul'da toplantı yapalım. Takvim ne zaman olsun? Ta Nisan'ın başında karar veriyoruz buna. Okulların kapandığı ilk hafta yapalım. Niye, insanlar hep sağa sola dağılıyor. Daha İstanbul seçimlerine karar verilmemiş yani. Asla hiçbir siyasi taraf yok sadece belediye başkanı, rektörler 2 rektörümüz var ve ticaret ve sanayi odası başkanı, bunlar katılacak. 100. yıl ile ilgili benim hedefim şu; 100. yıl ile ilgili Sivas'ı yazın canlı tutmak, heyecanlı tutmak. Anlatmak, davet etmek. Ve bir de Sivas'la İstanbul arasında bir bağ kopukluğu var benim nezdimde. Bir dijital havuz oluşturuyorum. Bütün dışarıda olan STK'larımızı merkezi Sivas valiliği olarak da bunlarla irtibatı güçlü tutalım."

Takan'ın etkinliği neden 23 Haziran sonrasına ertelemediği sorusuna Vali Ayhan, "Şimdi şöyle benim demek istediğim nokta şu; elbette kaybedeceğim bir şey yok… Kaybedeceğim şey ne olabilirdi? Okullar tatil olduktan sonra insanları İstanbul'da toparlamak kolay değil. Herkes memleketine sağa sola gidiyor. Ama şunu söyleyeyim, orada çeşitlilik çok fazla. Bir vali olarak bir yere kanalize etmek aslında insanlara da haksızlıktır oraya gelenlere de. Benim görevim değil. Eğer ben o programı yaptıktan sonra söylemim, davranışım, tavrım duruşum bir yere hedef gösterip de yazarsanız ben buna kabulüm." yanıtını verdi.

TIKLAYIN: Ahmet Takan: Sivas Valisi düpedüz seçim çalışması yaptı