Gündem

Tahliye talebi reddedilmişti: Dilan Polat Bakırköy'e yatırılıyor

27 Mayıs 2024 16:55

Kara para aklama iddiasıyla eşi Engin Polat ile tutuklanan sosyal medya ünlüsü Dilan Polat'ın avukatının yaptığı tahliye talebi reddedilmişti. Cezaevinde intihara kalkıştığı iddia edilen Dilan Polat'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne 3 ay boyunca tedavi göreceği belirtildi.

'Kara para aklamak', 'yasa dışı bahis çetesine üye olmak' gibi suçlardan 7 aydır tutuklu bulunan Dilan Polat hakkında gelişmeler sürüyor.

TIKLAYIN-Cezaevinde sinir krizi geçiren Dilan Polat tahliye talebinde bulundu, Adli Tıp Kurumu'na sevk edilecek

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, geçtiğimiz günlerde Silivri Cezaevi'nde sinir krizi geçirdi.

Polat'ın avukatı, sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmasının elverişli olmadığı gerekçesiyle Dilan Polat hakkında "psikiyatrik sorunlar yaşadığı gerekçesiyle" tahliye talebinde bulundu.

Soruşturmayı yürüten savcılığın Polat'ın tutuklu olarak cezaevi koşullarında bulunmasının sağlık durumu açısından tehlike arz edip etmediği, tıbbi açıdan cezaevi koşulları altında bulunmasında sakınca olup olmadığı konusunda rapor alınmasını istediği ifade edildi.

Mynet'ten Ersel Yıldırım'ın haberine göre, Dilan Polat'ın tedavisi cezaevi kadar yüksek güvenlikli olan özel bir bölümde yapılacak. Her istediği ziyaretçiyi kabul edemeyecek. Belli haklardaki kısıtlılığı da devam edecek.

Tedavisi bitince cezaevine gönderilecek

Söz konusu Adli Tıp Kurulu raporu, Polat'ın ceza veya tutukluluktan kurtulduğu anlamına gelmezken, tedavisi bitince yine cezaevine döneceği öğrenildi.

Raporda bir detay dikkat çekici. Savcılığa ulaşan raporda Polat için "Suisid (intihar) riski tespit edildi" ifadesi yer alıyor.