Gündem

Tahliye talebi reddedilen Dilan Polat, avukatıyla yollarını ayırdı

15 Haziran 2024 18:01

T24 Haber Merkezi

Kara para aklama soruşturmasında savcının tahliyesini istediği Dilan Polat'ın tahliye talebinin reddedilmesinin ardından Polat, avukatı Hüseyin Kara ile yollarını ayırdığını açıkladı. 

Önceki gün Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu'nun da arasında olduğu 11 şüpheli tahliye edilmiş, Sulh Ceza Hakimliği, beklenen raporların henüz hazırlanmadığını belirterek savcının Polat hakkındaki tahliye talebini reddetmişti.

TIKLAYIN - Dilan ve Engin Polat davasında 11 kişi tahliye edildi; savcı Dilan Polat'a da tahliye istedi, mahkeme reddetti

Kardeşlerinin tahliyesinin ardından bugün Polat'ın X sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada, "Avukat ‘Hüseyin Kaya’ ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kendisine emekleri için teşekkür eder mesleki hayatında başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi", “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve “Vergi kanununa muhalefet" suçlarından soruşturma başlatmıştı. Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

4. Sulh Ceza Mahkemesinde aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Hakimlik, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat'ın tutukluluğuna devam kararı verirken Sıla Doğu ve Can Doğu'nun da aralarında bulunduğu 11 tutuklunun ise tutuksuz yargılanmasına hükümetti.