Gündem

Taha Akyol: Osman Kavala da er geç ve en geç AİHM’den aklanacaktır

06 Kasım 2019 08:18

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, gazeteci Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a tahliye kararı verilmesini köşesine taşıdı. Akyol, “Ahmet ve Mehmet Altan’la Nazlı Ilıcak hakkındaki yargı kararları, bu kişilerin ötesinde, Türkiye’deki yargı sorunları açısından son derece önemlidir ve aydınlatıcı niteliktedir. Göreceksiniz, Osman Kavala da er geç ve en geç AİHM’den aklanacaktır” dedi.

TIKLAYIN - Ahmet Altan, 1138 gün sonra tahliye edildi


Akyol, “Düşünün ki, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 29 Aralık 2015 günlü kararında, Gezi olaylarında şiddete başvuranlara bireysel cezalar vermiş, fakat bunun darbeye teşebbüs suçunu oluşturmadığını karara bağlamış, sanıkları bu suçtan beraat ettirmişti. Fakat bu karar dört yıla yakın Yargıtay’da ‘sıra bekliyor’ ve hâlâ ‘Gezi olaylarıyla hükümeti cebir ve şiddet kullanarak devirmeye teşebbüs’ suçundan tutuklamalar, yargılamalar yapılıyor” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - Nazlı Ilıcak, 1197 gün sonra cezaevinden çıktı


 Akyol şunları söyledi:

 “Siyaset siyasi değerlendirmeler yapabilir. Bizde siyaset yüz yıldır karşıtlarını “hain”diye suçlaya geliyor.  Altanlar’la Ilıcak’ın tahliyesine de öfkeli siyasi tepki gösterenler oldu.

Fakat önemli olan hukuki tanımlardır. Ağızlardan kolayca çıkan ‘darbe, örgüt, örgüt üyeliği, örgüte yardım’ suçlarının hukuki tanımı”

Yazının devamı için tıklayın