Dünya Basınında Bugün

Süvari Birliği atları, Londra'yı birbirine kattı; Kiev'den Batı'ya "Avrupa'da barış dönemi sona erdi" uyarısı | Dünya Basınında Bugün

25 Nisan 2024 09:57

T24 Dış Haberler

Britanya ordusunun bir bölümü olan Süvari Birliği'nden kaçan biri kanlar içinde beş at, dün sabah Londra'yı kasıp kavurdu ve arkalarında büyük bir yıkım bıraktı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Batılı müttefiklerin "Avrupa'da barış döneminin sona erdiğini" ve Kiev'in Rusya'ya karşı savaşmak için kaçınılmaz olarak daha fazla yardıma ihtiyaç duyacağını kabul etmeleri gerektiğini söyledi. ABD'de dün ülkenin dört bir yanındaki kampüslerde toplanan ve bazen polisle karşı karşıya gelen öğrencilerle birlikte Filistin yanlısı protesto dalgası yayıldı ve yoğunlaştı. İran destekli militan grup Hizbullah'a yakın bir kaynak ve bir savaş gözlemcisi, İsrail'in suçlandığı peş peşe saldırıların ardından İran'ın Suriye'deki askeri varlığını azalttığını söyledi.

25 Nisan 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Daily Telegraph | İşte Süvariler geliyor

Britanya ordusunun bir bölümü olan Süvari Birliği'nden biri kanlar içinde beş at, dün sabah Londra'yı kasıp kavurdu ve arkalarında büyük bir yıkım bıraktı. Hayvanlar, Hyde Park Kışlası'ndan ayrılırken Life Guards ve Blues & Royals hizmetinden oluşan binicilerini fırlatıp attılar. Atlar ilk olarak Belgravia'da inşaatçılar tarafından yerinden oynatılan betondan ürktü. Bir görgü tanığı "Dört binicisiz atın son sürat bana doğru gelmesi Grand National (bir ulusal at yarışı) gibiydi" dedi. 


The Guardian | Kiev'den Batı'ya "Avrupa'da barış dönemi sona erdi" uyarısı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba dün ABD'li siyasetçileri uzun süredir ertelenen askeri yardım paketini onayladıkları için övdü ancak Batılı müttefiklerin "Avrupa'da barış döneminin sona erdiğini" ve Kiev'in Rusya'ya karşı savaşmak için kaçınılmaz olarak daha fazla yardıma ihtiyaç duyacağını kabul etmeleri gerektiğini söyledi.


The New York Times | ABD genelindeki kampüslerde protestolar büyüyor

ABD'de dün ülkenin dört bir yanındaki kampüslerde toplanan ve bazen polisle karşı karşıya gelen öğrencilerle birlikte Filistin yanlısı protesto dalgası yayıldı ve yoğunlaştı.

Teksas'tan Kaliforniya'ya üniversite yönetimleri protestocuları temizlemek ve Columbia Üniversitesi'nde olduğu gibi kendi kampüslerinde de kampların kurulmasını engellemek için harekete geçti. Protestolarda şimdiye kadar onlarca gözaltı oldu ve yeni polis görevlendirildi.


Al Arabiya | İran, İsrail saldırıları şüphesinin ardından Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

İran destekli militan grup Hizbullah'a yakın bir kaynak ve bir savaş gözlemcisi, İsrail'in suçlandığı peş peşe saldırıların ardından İran'ın Suriye'deki askeri varlığını azalttığını söyledi.

Kaynaklar, İran'ın on yılı aşkın süredir devam eden iç savaş boyunca Suriye hükümet güçlerine askeri destek sağladığını ancak son aylarda komutanlarını hedef alan bir dizi saldırının İran'ın varlığını yeniden şekillendirmesine yol açtığını söyledi.

Hizbullah'a yakın bir kaynak, "İran, İsrail tarafından ilhak edilen Golan Tepeleri'ne komşu olan Kuneytra ve Dera vilayetleri de dahil olmak üzere Suriye'nin güneyindeki güçlerini geri çekti" dedi.