Dünya

Suudi Arabistan'da devlet desteğiyle düzenlenen dünyanın en büyük festivali Riyadh Season'ın, Gazze'ye saldırılar devam ederken iptal edilmemesi tepki çekti

Dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo'nun da festivale katılması sosyal medyada gündeme geldi

01 Kasım 2023 09:34

Suudi Arabistan'da "Riyadh Season" isimli dünyanın en büyük festivali başladı. Gazze'de 26 gündür devam eden İsrail saldırıları nedeniyle festivalin iptal edilmemesi ve festivale yoğun katılım olması tepki çekti. Ayrıca dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo'nun da festivale katılması sosyal medyada gündeme geldi. 

Suudi Arabistan'da her yıl Ekim ayından Mart ayına kadar devlet desteğiyle düzenlenen eğlence festivali "Riyadh Season"ın dördüncüsü, bu yıl Kingdom Arena'da başladı. Açılış törenine dünyanın dört bir yanından sporcular, sanatçılar ve sosyal medya fenomenleri dahil olmak üzere çok çeşitli isimler katıldı. 

Sosyal medyada Riyadh Season paylaşımlarına "Gazze’de geceyi soykırımcı İsrail’in bombaları aydınlatırken Riyad", "Gazze'ye her gün bombalar yağarken, her gün yüzlerce insan hayatını kaybederken, bugün dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri olan Riyadh Season 2023 Suudi Arabistan'da başladı" yorumları yapıldı.

Ronaldo da festivalde

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Filistin ve Gazze ile ilgili bugüne kadar hiçbir yorum yapmamıştı. Ronaldo'nun festivalde paylaşılan görüntüleri de sosyal medyada tepki çekti.