Gündem

Suruç, 10 Ekim ve Amed Aileleri Davutoğlu'na seslenecek: "Biz neden öldük?"

5 Haziran'da 2015'te Diyarbakır'da, 20 Temmuz 2015'te Suruç'ta, 10 Ekim'de Ankara'da gerçekleşen patlamalarda çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti

25 Ağustos 2019 15:15

Yeni parti hazırlıklarını sürdüren eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte sarf ettiği “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz… Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden, aylardan biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” sözleri üzerine Suruç Aileleri İnisiyatifi, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile 5 Haziran Amed Aileleri İnisiyatifi yarın ortak basın açıklamalarıyla Davutoğlu’na “açıkla” çağrısı yapacak.

TIKLAYIN: Davutoğlu’ndan ağır suçlama: Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz; 7 Haziran ile 1 Kasım arası en kritik dönemlerden biri!


Üç kuruluş, yarın Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı olarak yapacakları basın açıklaması  "7 Haziran – 1Kasım arasında birlikte öldük şimdi birlikte hesap soruyoruz. #DavutoğluAçıkla: Biz neden öldük? Katillerimiz kim ya da kimler? Üç ilde eş zamanlı yapacağımız basın toplantılarına katillerden alacağı olan herkesi davet ediyoruz!" paylaşımı ile duyuruldu. 

TIKLAYIN: Haber analiz: Davutoğlu ne demek istedi, 862 insanın hayatını kaybettiği 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında neler oldu?