Dünya

Suriye'nin kuzeyinde 11 Haziran'da yapılması planlanan seçimler ertelendi

Seçime, bazıları aralarında ittifak kuran 30 siyasi partinin katılması öngörülüyordu

06 Haziran 2024 11:45

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi'nde 11 Haziran'da yapılması planlanan yerel seçimler ertelendi. Seçimlerin ağustos ayında yapılabileceği bildirildi. Türkiye de planlanan seçimlere tepki göstermişti. ABD Dışişleri Sözcüsü de "Suriye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde seçim koşullarının bulunmadığını" söylemişti.

Suriye'nin kuzeyindeki Yüksek Seçim Komiserliği, daha önce de 30 Mayıs’ta yapılması planlanan yerel seçimlerin 11 Haziran’a ertelendiğini duyurmuştu. 

Seçime, bazıları aralarında ittifak kuran 30 siyasi partinin katılması öngörülüyordu. 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezli Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) siyasi çizgisindeki partilerin çatı kuruluşu Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ise belediye seçimlerini boykot edeceğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Harekete geçmekten çekinmeyiz" demişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Söz konusu ülkemizin toprak bütünlüğü ve milletimizin güvenliği olunca kimseyi dinlemeyiz, hiçbir tehdide boyun eğmeyiz. Oldubittiler karşısında daha evvel ne yapılması gerekiyorsa yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten çekinmeyiz" demişti.