Dünya

Suriye'nin BM daimi temsilcisi: ABD İsrail'e neden Golan Tepeleri yerine Güney Karolina'yı vermiyor?

"Golan Tepeleri bizimdir ve bize geri dönecektir"

01 Nisan 2019 15:54

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Beşir Al- Cafari, "ABD İsrail'e neden Golan Tepeleri yerine Güney Karolina'yı vermiyor?" diye sordu. ABD Başkanı Donald Trump, geçen haftalarda attığı imza ile İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımıştı. 

Geçen hafta Suriye'nin talebi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi özel bir toplantı gerçekleştirdi.  Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Cafari, ABD'nin kararının "Uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler'e hakaret olduğunu" söyledi.

Cafari, "Golan Tepeleri bizimdir ve bize geri dönecektir" dedi ve "Topraklar çirkin anlaşmalara ve seçim kazanma aletlerine dönüştürülmemeli" ifadelerini kullanmıştı.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi yaptığı konuşmada, "ABD çok büyük bir ülke, neden eyaletlerinden bir iki tanesini İsrail'e vermiyor? Mesela Güney ve Kuzey Karolina olabilir. Güney Karolina iyi olur çünkü orası Trump'ın hareketlerine destek veren Senatör Lindsey Graham'ın memleketi" diye konuştu. Cafari'nin bu açıklamalarına İsrailli mevkidaşı Danny Danon gülerek ve kafasını sallayarak karşılık verdi.