Dünya

Suriye devlet ajansı: İsrail'in ülkenin orta kesimlerine düzenlediği saldırılarda 25 kişi öldü

İran'ın saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttuğu açıklamasında, “Siyonist rejimin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği bu canice saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı

09 Eylül 2024 12:24

T24 Dış Haberler

İsrail'in Suriye'nin orta kesimlerindeki bazı askeri bölgelere düzenlediği hava saldırılarında en az 25 kişi öldü. İran'ın saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttuğu açıklamasında, “Siyonist rejimin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği bu canice saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Suriye devlet haber ajansı Sana'nın bir hastane müdüründen aktardığına göre; pazar gecesi Hama'da düzenlenen saldırılarda 43 kişi de yaralandı. 

Sana'nın Suriyeli bir askeri kaynaktan aktardığına göre, Lübnan'ın kuzeybatısı üzerinde uçan İsrail uçakları Pazar günü yerel saatle 23.20 sularında orta bölgedeki bir dizi askerî noktaya füze fırlattı. Askeri kaynak “Hava savunmamız bazı füzeleri düşürdü” diye ekledi.

Saldırıların yerel bir otoyola da zarar verdiği ve Hair Abbas bölgesinde yangın çıktığı da bildirildi. 

Ülkedeki çatışmaları sahadaki kaynakları aracılığıyla izleyen Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), “İran yanlısı grupların ve silah geliştirme uzmanlarının bulunduğu Masyaf'taki bilimsel araştırma merkezlerinin bulunduğu bölgede 13 şiddetli patlamanın meydana geldiğini” bildirdi. Raporda bir araçta bulunan 3 sivil ve kimliği belirlenemeyen 4 askerin öldüğü belirtildi.

İran'dan tepki 

İran, İsrail'i Suriye'nin orta kesiminde 25 kişinin öldüğü bildirilen saldırılarla ilgili açıklamada bulundu. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanani, Tahran'da düzenlediği basın toplantısında “Siyonist rejimin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği bu canice saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi ve İsrail'in destekçilerine “İsrail'i desteklemeyi ve silahlandırmayı bırakmaları” çağrısında bulundu.