Gündem

Suriye'de İstanbul-Ankara arası kadar güvenli bölge

Milli Savunma Bakan Akar, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgenin İstanbul-Ankara arası kadar bir alana tekabül ettiğini söyledi

18 Şubat 2019 12:57

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından gündeme gelen güvenli bölgeye ilişkin  olarak “Fırat’ın doğusunda 440-450 km’ye varan sınır hattında bir güvenli bölge oluşturulması planlanıyor. İstanbul-Ankara arası bir yer. 32 km derinliğe iniyor" açıklamasında bulundu.

 Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz’ın haberine göre, Milli Savunma Bakanı Akar, önceki hafta,  AKP ve MHP milletvekilleri ile bazı generallerin katıldığı yemekte, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güvenli bölge konusunda ABD ve Rusya ile temaslarda bulunduklarını ve Türkiye’nin kendi kontrolünde ‘güvenli bölge’yi tercih ettiğini ifade eden Akar, “Fırat’ın doğusunda 440-450 km’ye varan sınır hattında bir güvenli bölge oluşturulması planlanıyor. İstanbul Ankara arası kadar bir yer. 32 kilometre derinliğe iniyor. Yer yer bu derinlik daha da ileriye gidebiliyor. Biz PKK/YPG’li teröristlerin bölgeden çıkarılmasını istiyoruz. Hudutlarımızı ve halkın güvenliğini sağlamak için bu elzem” açıklamalarında bulundu.

 Milli Savunma Bakanı Akar, güvenli bölgenin kontrolünün Türkiye’de olması için ABD ile yapılan temasların sürdüğünü söyledi.