Dünya Basınında Bugün

Süperyat 60 saniye içinde alabora olmuş; ABD Dışişleri Bakanı, Orta Doğu gezisini tamamladı, ateşkes çabalarında sonuç yok | Dünya Basınında Bugün

21 Ağustos 2024 09:18

T24 Dış Haberler

Bir tanık, Bayesian isimli süperyatın 60 saniye gibi kısa bir sürede alabora olup yok olduğunu söyledi. Brüksel, Çin'den AB'ye ithal edilen Tesla otomobillerine, yüzde 19'luk gümrük vergisi uygulamayı planlıyor; bu oran, Çin'den gelen diğer elektrikli araçlara uygulanan yüzde 47'lik tarifeye göre daha düşük. ABD Başkanı Joe Biden, Nükleer İstihdam Rehberi adı verilen son derece gizli ve revize edilmiş bir nükleer stratejik planı mart ayında onayladığını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Orta Doğu'ya yaptığı hızlı seyahat sona erdi. Bakan Blinken, gezisi esnasında İsrail ile Hamas arasında ateşkes çabalarına hız vermeye çalışsa da yakın gelecekte bu mümkün görünmüyor. Yunanistan'da 19 yaşında bir genç, iki kardeşi ve ebeveynleriyle tatil için gittiği Halkidiki'deki bir eğlence parkında aldığı yaralar sonucunda salı günü hayatını kaybetti. Yunanistan medyasına göre sandalye, operatörün hızı artırması sonucu fırladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çeçenistan'a giderecek 2011'den bu yana Kuzey Kafkasya bölgesine yaptığı ilk ziyarette lider Ramazan Kadirov'la bir araya geldi. 

21 Ağustos 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle... 

The Times | Süperyat, '60 saniye içinde alabora oldu ve battı'

Bir tanığın iddiasına göre, Bayesian isimli süperyat, 60 saniye gibi kısa bir sürede alabora olup yok oldu. 

Yatın mürettebatının çoğu ve hayatta kalan 6 yolcu hastaneden taburcu edildi; kayıp yolcuları sürekli sordukları söyleniyor.

İtalyan sahil güvenliği “asla asla demeyeceklerini” söyledi ancak kurtarma operasyonunun üzerinden 48 saatten fazla bir süre geçmesine rağmen diğerlerinin canlı bulunma ihtimalinin çok düşük olduğunu kabul etti.


The Financial Times | Çin yapımı Teslalar, AB'de yüzde 19 gümrük vergisiyle karşı karşıya

Brüksel, Çin'den AB'ye ithal edilen Tesla otomobillerine, Çinli elektrikli araç üreticilerine uygulanan yüzde 47'lik orandan çok daha düşük bir oran olan yüzde 19'luk gümrük vergisi uygulamayı planlıyor.

Avrupa Komisyonu, Çin'de üretilen Tesla'ların, tüm yabancı yapım otomobillere uygulanan yüzde 10'luk mevcut vergilerin üzerine yüzde 9'luk ek vergiye tâbi olabileceğini söyledi.


The New York Times | Biden, gizli bir nükleer strateji planını onayladı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’yi Çin, Rusya ve Kuzey Kore’den gelebilecek olası koordineli nükleer tehditlere karşı hazırlanmayı amaçlayan ve Nükleer İstihdam Rehberi adı verilen son derece gizli ve revize edilmiş bir nükleer stratejik planı mart ayında onayladığını duyurdu.

Yaklaşık 4 yılda bir güncellenen planın elektronik bir kopyasının olmadığı ve gizlilik gereği yalnızca az sayıda üst düzey Pentagon yetkilisine dağıtılan basılı kopyaları olduğu ifade edildi.


The Wall Street Journal | Demokrat Parti kongresi yakınlarında rehine meydanı açıldı

ABD’nin Chicago kentinde, 7 Ekim’de Hamas tarafından ele geçirilen rehinelerin yüzlerinin dev kartonların üzerinde gösterildiği sergi, Kamala Harris ve ekibinin kasım seçimleri için resmen aday olarak belirleneceği Demokratik Ulusal Kongre alanının yakınında açıldı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in gece boyu süren bir operasyon sırasında Gazze’deki bir tünelden 6 rehinenin cesedinin çıkarıldığı hatırlatıldı. 


Al Arabiya | Blinken, Orta Doğu gezisini tamamladı; Gazze'de ateşkes anlaşmasına varılması zor görünüyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Orta Doğu'ya yaptığı hızlı seyahat sona erdi. Blinken ziyareti esnasında Gazze'de ateşkes anlaşması sağlama çabalarına hız kazandırmaya çalıştı ancak İsrail ile Hamas arasında bir anlaşmaya varılması hâlâ mümkün görünmüyor. 

Dışişleri Bakanı Blinken, Washington'a hareket etmeden önce Doha'da gazetecilere yaptığı açıklamada “Anlaşmanın önümüzdeki günlerde yapılması gerekiyor ve bitiş çizgisini geçmek için mümkün olan her şeyi yapacağız” dedi.


eKathimerini | 19 yaşındaki genç lunaparkta öldü, işletmeci cinayetle suçlanıyor

Yunanistan'da 19 yaşında bir genç, iki kardeşi ve ebeveynleriyle tatil için gittiği Halkidiki'deki bir eğlence parkında aldığı yaralar sonucunda salı günü hayatını kaybetti. 

Kamu yayıncısı ERT'ye göre 19 yaşındaki adam, bindiği 'dönen sandalyeler' makinesindeki sandalyesinin yerinden çıkıp fırlaması sonucu ağır yaralandı. 

Salı günü aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybeden adamın kardeşlerinden birinin de yaralandığı, dönen sandalyelere binmeyenin ise olaya şahit olduğu belirtildi. 

Yunanistan medyasına göre sandalye, operatörün hızı artırması sonucu fırladı. 

Eğlence parkının sahibi tutuklandı ve operatör de bir süre saklandıktan sonra teslim oldu. Operatör, "dikkatsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet verme" ile suçlanıyor.


The Moscow Times | Putin, 2011'den bu yana ilk kez Çeçenistan'ı ziyaret ediyor 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü Çeçenistan'a uçtu ve 2011'den bu yana Kuzey Kafkasya bölgesine yaptığı ilk ziyarette lider Ramazan Kadirov'la bir araya geldi.

Putin, mayıs ayında Kadirov'un daveti üzerine Çeçenistan'ı ziyaret etmeyi planladığını söylemiş ve “Bu ziyaretin gerçekleşmesi için mümkün olan her şeyi yapacağım” demişti.