Spor

Süper Lig'in teknik direktör raporu

Süper Lig'de bu sezon görev alacak teknik direktörler arasında Şenel Güneş ve Okan Buruk dışında şampiyonluk yaşayan olmadı.

22 Temmuz 2023 13:45

Trendyol Süper Lig'de 2023-24 sezon öncesinde tüm takımlar hazırlıklarına başladı. Süper Lig'de birçok şampiyon teknik adam bu sezon takımsız kalırken bu sezonda sahada sadece iki şampiyon teknik adam yer alacak.

Süper Lig'de yeni sezon öncesinde takımlar hazırlıklarını sürdürüyor.

20 takımın mücadele edeceği 2023-24 sezonunda Galatasaray, Trabzonspor, Konyaspor, Beşiktaş, Antalyaspor, Başakşehir, Hatayspor, Kayserispor, İstanbulspor, Samsunspor, Alanyaspor, Pendikspor, MKE Ankaragücü, Kasımpaşa ve Rizespor eski teknik direktörleriyle devam ediyor.

Beş kulüp yeni teknik direktörüyle sezona başlayacak

Ligde yer alan beş kulüp, yeni teknik adamlarla sezona başlayacak. Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Adana Demirspor'da Patrick Kluvert, Sivasspor'da Servet Çetin, Fatih Karagümrük'te Alparslan Erdem ve Gaziantep FK'da Erdal Güneş görev alacak.

Yeni sezonda üç takımda yabancı Teknik Direktör görev alacak. Konyaspor'da Aleksandar Stanojevic, Adana Demirspor'da Patrick Kluvert ve Trabzonspor'da Nenad Bjelica, takımını sahaya sürecek.

Süper Lig'de görev alacak dört teknik adam ise Almanya doğumlu. Samsunspor'da görev alan Hüseyin Eroğlu, Antalyaspor'u çalıştıran Nuri Şahin, Fatih Karagümrük'ün başında yer alan Alparslan Erdem ve Alanyaspor'da Ömer Erdoğan, gurbetçi hoca olarak takımlarının başında yer alacak.

İki isim Süper Lig'de şampiyonluk yaşadı

Süper Lig'de bu sezon görev alacak teknik direktörler arasında Şenel Güneş ve Okan Buruk dışında şampiyonluk yaşayan olmadı. 2015-2016 ve 2016-17 sezonlarında Şenol Güneş'li Beşiktaş ile 2019-2020 sezonunda Medipol Başakşehir ile 2022-23 sezonunda da Galatasaray'la Okan Buruk şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak teknik adamlar içinde en genci 34 yaşındaki Alparslan Erdem. Erdem, 11 Aralık 1988'de Almanya'da doğdu. En yaşlı teknik adam ise 1 Haziran 1952 Trabzon doğumlu 71 yaşındaki Şenol Güneş. (DHA)