Gündem

Süleyman Soylu: Definecilerin gözlerinde çizgi film karakteri gibi dolar işareti dönüyor

22 Kasım 2019 13:45

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat bugünkü köşesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye define arama gerekçesiyle Dipsiz Göl'ün yok edilmesini sorduğunu yazdı. Fırat, dün (21 Kasım) Hürriyet gazetesi Ankara ofisindeki kahvaltıda görüştüğü Soylu'nun "Definecilerin gözlerinde çizgi film karakteri gibi dolar işareti dönüyor” dediğini aktardı.

Fırat, dün ilerleyen saatlerde görüştüğü Özhaseki'nin de define aramanın Türkiye'de bir hastalığa dönüşmüş durumda olduğuna dikkat çektiğini aktardı. Özhaseki ayrıca “Türkiye’de bir define hastalığı var. Kesinlikle tedavi edilmesi lazım. Her şehirde 10-15 kişi var. Kendi aralarında haberleşirler. Kısa yoldan zengin olma peşindeler” dedi.

Fırat, Özhaseki'nin "Tedavi edilmesi gerekir" dediği hastalığın nedeni hakkında ise şöyle yazdı:

"Define bulunması durumunda yüzde 50’si bulanlara, yüzde 50’si devlete gidiyor. Hastalığın nedeni yüzde 50 pay. Bugüne kadar izin alıp, kazı yapıp hazine bulan ise yok."

"Şimdiki hayali hedefleri FETÖ altınları"

Fırat, görüşmelerinde Soylu'nun ise "definecilerden yoruldum, bıktım" ve "Definecilerin gözlerinde çizgi film karakteri gibi dolar işareti dönüyor” dediğini yazdı. Fırat Soylu'nun sözlerini şöyle aktardı:

"Soylu, definecilerin şimdiki hayali hedeflerinin ise FETÖ altınları olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı, 'Koskoca adamlar kapımızı çalıyor, ‘Şurada FETÖ altınları var’, ‘Burada FETÖ’nün gömülü paraları var’ diyorlar. Herkesi kandırıyorlar, herkesi de birbirine düşürüyorlar. Bugüne kadar bir şey çıkarttıklarını da görmedim” dedi."

Soylu'dan Kaftancıoğlu'na: Neyi var da özel koruma kararı veriliyor?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun koruma polisleri çekilmiş, Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanan koruma desteğinin 9 Kasım’da sona erdiği ortaya çıkmıştı. Fırat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya koruma desteğinin neden kaldırıldığını sorduklarını ve Soylu'nun "Neyi var da özel koruma kararı veriliyor? Sosyal medyadan tehdit almayan mı var? Yüzlerce insan sosyal medyadan tehdit alıyor" dediğini söyledi. Tüm korumalarının çekildiğini belirten Soylu Fırat'a "Tehdit mehdit yok, olursa veririz. Sorumluluğu alıyorum" açıklaması da yaptı.