Gündem

Şule Çet'in avukatı: İncelemeden elde edilecek bulgular dosyaya yeni bir seyir katabilir

Bilirkişi, plazadaki şüpheli lekelerden örnek alındı

17 Temmuz 2019 14:47

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in, Ankara'da bir plazanın 20'inci katından şüpheli bir şekilde düşerek ölmesiyle ilgili, bilirkişi eşliğinde incelemelerde bulunuldu.

Plazanın 20. katında olayın meydana geldiği ofise geçen heyete tarafların avukatları eşlik etti. Bilirkişiler, naip hâkim gözetiminde plaza katında biyolojik lekelerin tespiti için inceleme yapmaya başladı. Yapılan incelemenin ardından deliller, poşetler içerisinde binadan götürüldü.

İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çet ailesinin avukatlarından Ferhat Gebeş, geçtiğimiz celsede Mersin Üniversitesi’nde iki profesörün hazırladığı ek mütaala raporunun sunulduğunu hatırlattı. Gebeş, “17 Haziran'da yapılan mahal keşfinde bulunan bulgular vardı, şüpheli lekelerden bahsediliyordu. Olay yerindeki video kaydı ve fotoğraflarda da aynı şüpheli lekeler mevcuttu. Bilirkişi ve uzmanların eşliğinde bu şüpheli lekelerden örnek alındı. Detaylı bir çalışma yapıldı; elde edilecek bulguların dosyaya bir seyir katacağına inanıyoruz” dedi.

Gebeş, Hemen olayın gerçekleştiği 29 Mayıs'tan sonraki görüntülerle 17 Haziran'daki yapılan mahal keşfindeki birebir aynı olan lekelerdi bunlar. Raporda da zaten şüpheli leke olarak belirtiliyordu. Olay yeri inceleme uzmanlarının almış olduğu detaylı, titizlikle yapılan bir çalışma oldu. Alınan ilk örnek bunlar. Makam odasının olduğu kısımda sehpaların sağ ve solunda koltukların olduğu yerde lekeler vardı. İç taraftaki dinlenme odasında bulunan yastıklarda ve duvarda tespit edilen yerlerde lekeler vardı. Buralardan örnek alındı. Leke incelemesi zamanında yapılsaydı daha değerli olabilirdi. Biz bu tespiti 17 Haziran'daki keşifte tespit ettik. Dosyanın seyri açısından bir bulgu olabilir düşüncesi ile Mersin Üniversitesi'ndeki iki profesörün hazırladığı raporun değerlendirilmesini istedik” ifadesini kullandı.