Gündem

Star yazarı Gülerce: Davutoğlu’nun pervasız saldırıları, FETÖ’nün 2013 saldırılarını hatırlatıyor

12 Aralık 2019 10:42

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Şehir Üniversitesi polemiğinde mal varlıklarının araştırılması çağrısında bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

Kurucusu olduğu AKP’den istifa eden yeni partisini bugün ilan etmesi beklenen Ahmet Davutoğlu’nun FETÖ’nün 2013 yılındaki ‘taktikleri’ni kullandığını savunan Gülerce, “Davutoğlu’nun pervasız saldırıları, FETÖ’nün 2013 saldırılarını hatırlatıyor. Hedef, Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı’na cepheden saldırmak.  Hatırlayınız FETÖ, dershanelerin kapatılmasını bahane ederek Gezi Olayları, 17/25 Aralık yolsuzluk kılıflı siyasî suikast teşebbüsü ve MİT tırlarının durdurulması ihaneti ile Erdoğan’ı ve hükümeti yıpratmak için kıyama kalktı” ifadesini kullandı.

Gülerce yazısında şunları dile getirdi:

“Merkez solda Ekrem İmamoğlu, merkez sağda Ali Babacan… 
Acaba Ahmet Davutoğlu, AK Parti’yi ve Erdoğan’ı yıpratma savaşında koçbaşı mı olacak? 
Asıl sahne alacak olan Ali Babacan mı? 
Batı’nın Türkiye’de siyaseti dizayn etme gücü yabana atılamaz. Zorlandıkları her defasında silahlı kuvvetler içindeki cuntaları darbe için onlar devreye soktular. Son FETÖ darbe girişimi de onların projesiydi. 
Ancak 15 Temmuz ihanetine dur diyen millet iradesinin yapılandırdığı Cumhur İttifakı’nı, kolay lokma zannetmeleri büyük yanılgı olacaktır. 
Millete yaslanmayanlar, Haçlı zihniyetinin sinsi hesaplarına bilerek/bilmeyerek alet olanlar, hayal kırıklığına uğrayacak, büyük pişmanlıklar yaşayacaklardır”

Yazının devamı için tıklayın