Gündem

Star gazetesi yazarı Özkan'dan Üsküdar Rektörü Tarhan’a tepki: İnsan psikolojisi uzmanı olup da insandan bigâne kalmak bu olsa gerek

24 Eylül 2019 12:25

Star gazetesi Fadime Özkan,  kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay'ın ölümü hakkında, "Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi!"  paylaşımı yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve psikiyatrist Nevzat Tarhan’a tepki gösterdi.  Özkan, “Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın ölüm ve sekülerlik üzerinden yaptığı yorumu Neslican Tay’ın vefatının ardından ve onu anarak paylaşmasını ise kendisi adına talihsiz buldum. Sonradan izah getirmeye çalışsa da nafile. İnsan psikolojisi uzmanı olup da insandan ve halden bigâne* kalmak bu olsa gerek” dedi.

TIKLAYIN: Üsküdar Üniversitesi Rektörü Tarhan: Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi!


Özkan yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Neslican’ın ardından tüm Türkiye aynı duyguda birleşti aslında, ardından ağladı. Ölümün yakıcılığını, yakınlığını, sevginin ve merhametin yaraları iyileştirmedeki gücünü herkes az çok anladı. 

Birkaç kendini bilmezin yorumu dolaşıma girmeseydi eğer, Neslican’dan geriye kalan ortak duygu çok daha lekesiz olacaktı. Lütfen buna izin vermeyelim. Kimliği belirsiz sosyal medya manyaklarının çirkinlikleri topluma aitmiş ve yaygınmış gibi sunulamasın. Bu güzel topluma haksızlık olur çünkü”

Yazının devamı için tıklayın