Dünya

Sri Lanka'da güzellik yarışması sırasında sahnede kavga çıktı; kazanan yaralandı

06 Nisan 2021 15:16

T24 Dış Haberler

Sri Lanka'nın en büyük güzellik yarışmasının kazananı sahnede bir kavga çıktıktan sonra kafasından yaralandı. Yarışmayı 2019'da kazanan Caroline Jurie, Pushpika De Silva'yı yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Güzellik Kraliçesi seçilen Pushpika De Silva pazar akşamı canlı yayınlanan bir törenle taçlandırıldı. Ancak kısa süre içinde ödülü 2019'da kazanan kişi De Silva'nın "daha önce boşandığını söyleyerek" tacını çıkardı. Caroline Jurie isimli 2019 kazananı, "kurallara göre evlenmiş veya boşanmış birinin taçlandırılamayacağını" söyleyerek ödülü ikinciye verdi.

De Silva'nın taç kafasından zorla çekilirken yaralandığı ve gözyaşları içinde sahneden indikten sonra hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Yarışmanın organizatörleri De Silva'dan özür dilediklerini ve ödülü geri vereceklerini belirtti. De Silva, kendisine yapılanlarla ilgili yasal süreç başlatacağını söyledi.

Da Silva'nın yaralanmasına ilişkin olarak Caroline Jurie ve model Chula Padmendra gözaltına alındı.

Hem Jurie, hem de Sri Lanka Güzellik Yarışmasının baş organizatörü Chandimal Jayasinghe, polis tarafından sorgulandı. Jurie ve Chula Padmendra, 19 Nisan'da Colombo Sulh Ceza Mahkemesi'nde davaya çıkmak üzere kefaletle serbest bırakıldı.