Dünya

Squid Game'in gerçek olduğu yarışmadan iddialar: "Savaş bölgesi gibiydi, soğuğa rağmen para ödülü için yarışırken hastalananlar oldu"

26 Ocak 2023 08:43

Netflix, rekor kıran dizi Squid Game’den uyarlanan reality şovunun çekimleri sırasında üç kişinin tıbbi tedavi gördüğünü doğruladı. Platform, bir yarışmacının programda herkesin gerildiğini iddia etmesi üzerine, "ciddi yaralanma iddialarının doğru olmadığını" söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Squid Game: The Challenge, çok sevilen Güney Kore kurgusal dramasında olduğu gibi 456 yarışmacının büyük bir nakit ödül için yarıştığını gösterecek. Realite şovu, şu anda Birleşik Krallık'taki Bedfordshire'daki eski bir RAF üssü olan Cardington Studios'ta çekiliyor.

The Sun, ilk oyun olan Red Light, Green Light'ta yarışırken stüdyodaki soğuk hava nedeniyle birden fazla kişinin tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu iddia eden ismini vermeyen bir yarışmacıyla konuştu.

İsmi açıklanmayan yarışmacı, Sun'a, "Hipotermi başlasa bile, o zaman insanlar mümkün olduğu kadar uzun süre kalmaya istekliydi çünkü hatta çok fazla para vardı. Pek çoğu hareket etmemeye kararlıydı, bu yüzden orada çok uzun süre durdular. Milyoner olacaklarını düşünerek gelenler oldu ama gözyaşları içinde ayrıldılar" dedi.

"Bir savaş bölgesi gibiydi" diyen yarışmacı, “İnsanlar sağlık görevlileri tarafından götürülüyordu ama biz bir şey söyleyemedik. Konuşursan, işin dışında kalırsın... Birinin 'doktor' diye bağırdığını duyabilirsin ve ekip koşarak yoluna devam eder. Çekimler arasında 30 dakika orada durduk. Bazıları sonuna kadar sürünüyordu” ifadesini kullandı.

Haberlerin ortaya çıkmasının ardından Netflix, üç kişinin, "hafif tıbbi durumlar" nedeniyle tedaviye alındığını söyledi.

Bir sözcü, BBC'ye, sağlık görevlilerinin her zaman sette olduğunu ve, "tüm uygun güvenlik prosedürlerinin" alındığını söyledi.