Spor

Spor yazarları Giresunspor - Galatasaray maçını yorumladı: “Rekordan rekora koşan Okan Buruk'u alkışlamaktan ellerim nasır tuttu”

29 Ocak 2023 07:47

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Bitexen Giresunspor'u deplasmanda 4-0 yenerek etkili performansını sürdüren lider Galatasaray, aynı zamanda teknik direktörü Okan Buruk ile birkaç rekora imza attı.

Fotomaç yazarı Erman Toroğlu yazısında, “Giresun nemli bir kent. Yağmur çok alır ama sahanın zeminine bakın, bir de dönün başka şehirlerdeki, mesela Antalya'nın zeminine bakın. Demek ki buradakiler ciddi çalışmalar. Onlara tebrikler… Sarı-kırmızılılarda kadro geniş, girenle çıkan fazla fark etmiyor ama Okan Buruk'un da hakkını verelim, bu kadroyu doğru kullanıyor. Forma adaletini de iyi yaptığı zaman sorun çıkmaz. Hakem için fazla bir şey söylemeyeceğim. Çünkü babalıoğullu şekilden bir hakem. Eh işte, kolay maç olursa idare ediyor. Yoksa zor maçı çözecek bir adam değil.” değerlendirmesini yaptı.

Fotomaç yazarı Serkan Korkmaz da, “Galatasaray kritik isimlerinin bireysel performanslarındaki düşüşleri, fikstürde doğru döneme denk geldiği için çok şanslı. Neyse ki Okan Hoca oyuncu değişiklerini bu kez tam zamanında yapmayı başardı. Galatasaray öyle ya da böyle kazanıyor. Ümraniye karşısında da kazanması kuvvetle muhtemel.  Rekordan rekora koşan Okan Buruk'u alkışlamaktan ellerim nasır tuttu. Fakat takımının ezberinde bir iki dokunuş yapmazsa tatsız bir kazaya uğrayabileceğini hesaba katmalı.” düşüncesini dile getirdi.

Sabah yazarı Ahmet Çakar, “Galatasaray çok tuhaf bir takım. Kötü de oynasa, iyi de oynasa kazanabiliyorlar. Takım oyununa baktığınız vakit, müthiş bir organizasyon var mı? Hayır ama gol şansı çok yüksek, müthiş oyuncuları var.Maçta çok kritik pozisyon vardı. Verilen penaltı bir ayağa basma nedeniyle olsa da top İcardi'den uzaklaşmış, Giresunlu oyuncunun önüne gelmiş, gayri kasti bir basma var. Penaltı değil diyemiyorum ama futbolun doğal mantığına ters bir penaltı. Ayrıca Galatasaray'ın attığı ilk gol öncesi İcardi'nin çıkışı 'ofsaytımsı’…görüşünü savundu.

Sabah yazarı Ömer Üründül, “Giresunspor, kapasitesi sınırlı dar bir kadroya sahip. Bu tip bir kadroda ilk 11'in üç oyuncusu birden yoksa bu çok büyük bir handikap teşkil eder. Galatasaray dün gece deplasmanda farklı bir galibiyet aldı. Ama kimse zannetmesin ki Galatasaray iyi futbol oynadı. Bana göre tam tersi kötü bir futbol oynadı. Maçın geneline baktığımız zaman Giresun'un sonunu getiremediği, kaçırdığı çok ciddi pozisyonlar var. Galatasaray önce ilk yarıda rakip oyuncunun hediyesiyle bir penaltı kazandı.” ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN | Giresunspor 0-4 Galatasaray (Maç sonucu)