Gündem

Sözcü yazarından AKP ve CHP’ye: Vasata saplandık, iki beceriksiz bir oldular “başarının başını vurdular”, Türkiye'nin çağı yakalamasını birlikte öldürdüler

16 Ağustos 2023 11:49

Sözcü yazarı Necati Doğru, AKP ve CHP’yi eleştirerek, “Vasata saplandık. İki beceriksiz bir oldular; “başarının başını vurdular” ilerlemeyi, gelişmeyi, Türkiye'nin çağı yakalamasını birlikte öldürdüler. Son 22 yılda Türkiye'de şu gerçek ortaya çıktı: Yıkılmayacak iktidar. Yoktur. Beceriksiz muhalefet. Vardır” dedi. 

Doğru, yazısının devamında şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in ilk kurulduğu yıllarda 'vasata saplanmış olmaktan çıkmak ve yalama durumdan kurtulmak' için ülkenin her şehrinden, her bölgesinden 750 başarılı öğrenciyi o dönem Avrupa'sının en iyi üniversitelerine eğitime gönderdi. ‘Sizleri bir kıvılcım olarak gönderiyorum, volkan olarak dönünüz’ dedi. Volkan oldular. Döndüler. Vasatlık aşıldı.

Aşıldı diye umutlandık. 100 yıl geçti, bugün bizzat Cumhurbaşkanı'nın övünerek işaret ettiği gibi geldik yine vasata saplandık. Vasatlık bulaşıcı oldu, iktidardan muhalefete bulaşıyor, muhalefetten de iktidara ‘her seçimi kazanma dopingi’ olarak geri dönüyor. 22 yıllık! Beceriksiz iktidar! 22 yıllık! Beceriksiz muhalefet! Sağırlar, birbirini ağırlar. Şimdi ülkenin kıt kaynaklarıyla okumuş en iyi eğitimli insanlarımız en verimli yaşlarında Avrupa ülkelerine ucuz beyin emeği olmaya gidiyor.  Oysa bugün en iyi 750'nin cesurca öne çıkıp ‘muhalefeti beceriksizlik batağından kurtarma’ volkanı olması gerekir ki, ‘iktidarın yalama olmuş her seçimi kazanan beceriksizliğine mahkum olmaktan’ bu ülke kurtulsun. O, 750 çıkmazsa. Muhalefet düzeltmez. Asla kurtulamayız.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.