Ekonomi

Sözcü yazarı Yılmaz:  Berat Albayrak'ın kadrosundan Bülent Aksu'nun Turkcell Genel Müdürü olacağı konuşuluyor

"Turkcell gibi yabancı ortaklı şirketlerde ise yönetim kurulu üyesine ödenen 'huzur hakkı', 100 bin Euro karşılığı TL'ye kadar çıkıyor"

Albayrak - Aksu (sağda)

30 Mart 2021 10:15

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, "Berat Albayrak'ın kadrosundan Turkcell'e atanan Bülent Aksu'nun Turkcell Genel Müdürü olacağı konuşuluyor" kulis bilgisini köşesine taşıdı. 

Yılmaz yazısında, " TVF bünyesine alınan şirketlerden Turkcell'in Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı'ydı.Lütfi Elvan'dan önceki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kadrosundan Turkcell'e atanmıştı.Aksu, 15 Nisan'da yapılacağı ilan edilen Turkcell Olağan Genel Kurulu'nda yerini koruyacak mı, henüz bilinmiyor. Aksu'nun Turkcell Genel Müdürü olabileceği de konuşuluyor." ifadesini kullandı. 

Yılmaz şunları kaydetti:

"Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), halka açık şirketlerde yönetim kurulu üyeleri için 5 bin-25 bin lira arasında “huzur hakkı” yorumu getirmişti.

26 Mart tarihinde yapılan Ziraat, Halk, Vakıfbank ve Borsa İstanbul (BIST) Olağan Genel Kurulları'nda yönetim kurulu üyelerine ödecek ücretler 25 bin sınırında kaldı!

Turkcell gibi yabancı ortaklı şirketlerde ise yönetim kurulu üyesine ödenen “huzur hakkı”, 100 bin Euro karşılığı TL'ye kadar çıkıyor."