Ekonomi

Sözcü yazarı Toker: “Ziraat ve Halk bankaları, belediyelere kredi kullandırmayınca yalnızca CHP'lileri mi cezalandırdıklarını sanıyor?

25 Kasım 2019 07:40

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, İstanbul’daki yarım kalan metroların Avrupa ülkelerinden sağlanacak finansman ile tamamlanacağını anımsatan Toker, “Ziraat ve Halk bankaları, belediyelere kredi kullandırmayınca yalnızca CHP'lileri mi cezalandırdıklarını sanıyor?” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kamu bankaları ile ilgili sözlerini aslında 82 milyonu ilgilendirdiğini söyleyen Toker, “Kamu bankalarının, seçimin ardından cari işler için dahi kredi kullandırmadığını, kapıların kendilerine tamamen kapandığını, sadece İBB için değil aynı tutumun diğer CHP'li belediyelere karşı da sergilendiğini, beş aydır sabrettiğini artık kınadığını Avrupa kurumlarından finansman aramaya mecbur bırakıldıklarını ifade etti” diye yazdı.

İki büyük kamu bankasının yönetiminin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Türkiye Varlık Fonu’na ait olduğunun altını çizen Toker, “Kapıları kimlerin kapattığını bilmek isteyenlere fikir verebilir bu ilişkiler. Ziraat ve Halk bankaları , belediyelere kredi kullandırmayınca yalnızca CHP'lileri mi cezalandırdıklarını sanıyor?” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın