Gündem

Sözcü yazarı Öztürk: Seçim beyannamelerinde yerel yönetimlerin güçlendirileceğini söyleyen AKP, belediyeleri ayakta duramaz hale getirdi!

02 Ağustos 2024 06:19

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkışının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu olan belediyelere haciz tebligatları gitmesine tepki gösterdi.

SGK’nın “her yıl için belirlenecek tutardan daha fazla prim borcu olan tüm işverenlerin, yönetmelikle belirlenen usul ve esaslara göre her yıl Mart-Haziran döneminde SGK internet sitesinde liste halinde ilan edilmesi” yönetmeliğini 7 yıldan beri yok saydığına dikkati çeken Öztürk, seçim beyannamelerinde hep “Yerel yönetimlerin güçlendirileceği” belirten AKP’yi eleştirdi.

Öztürk, “SGK yetkilileri, işverenlerin baskısı sonucu, SGK’nın borçlu işverenleri, şirketleri ve kuruluşları açıklamaktan baskılar nedeniyle vazgeçildiğini söyledi. Şimdi anlaşılıyor ki sadece CHP’li borçlu belediyelerin duyurulması için yönetmeliği değiştirmiyorlar. Açıkçası görevlerinin gereklerine aykırı hareket ediyorlar” diye yazdı.

Önceki AKP'li belediyelerden yapılandırılamayan borçlar kaldığına dikkati çeken Öztürk, “Yani yeni başkanlara hem ağır yük, hem de bozulmuş yapılandırmalar bırakıldı. Yapılandırmaların bozulmasında da yeni başkanların ne günahı var? Önceki başkan borcunu ödememiş, yapılandırma istemiş, yerine getirilmiş. Onları da ödememiş. Yapılandırma iki kez bozulduğu için CHP’li başkana yapılandırma fırsatı bile tanınmıyor. Bakan ve SGK yetkililerin, yeni başkanlardan kaynaklanmayan bu sorunu çözmesi, onlara için de borçların yapılandırmasını yolunu açması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.