Gündem

Sözcü yazarı Özdil: Bir yıl önce haykırarak yazdım, bir yıl sonra yalvararak yazıyorum

"Sessiz kalan herkes bu vebale ortaktır"

20 Temmuz 2022 10:08

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, uyuşturucu kullanımının arttığını belirterek, "Bir yıl önce haykırarak yazdım, bir yıl sonra yalvararak yazıyorum. Sessiz kalan herkes bu vebale ortaktır, Türkiye bu istiladan derhal kurtulmazsa, bu memleketin çocuklarını kimse kurtaramaz!" düşüncesini dile geldi.

Geçen sene yazdığı "Narkotik" başlıklı yazısının eleştirildiğini hatırlatan Özdil yazısında,"Türkiye Uyuşturucu Raporu 2022' yayınlandı. Metamfetamin'de patlama var! Afgan göçünden önce Türkiye'de yılda bir ton yakalanıyordu. Bu yıl 5.5 ton yakalandı! Yakalanan bile 5.5 kat arttı, yakalanmayanı varın siz hesap edin. Sokaklarımızda orman yangını gibi yayıldı. 81 şehrimizin 81'inde de metamfetamin ele geçirildi. Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Burdur'a, Balıkesir'den Erzincan'a, kılcal damarlarımıza kadar girmiş vaziyette. Eroin ve kokainde de korkunç artış var ama, hiç olmazsa, eroin ve kokainde “transit ülke” konumundayız, güzergahız, giriyor çıkıyor." değerlendirmesini yaptı. 

Özdil şu ifadeleri kullandı:

"Metamfetaminde ise “pazar ülke”yiz. Çok kolay üretiliyor, herhangi bir evde, oturma odası büyüklüğünde bir mekanda laboratuvar kurulabiliyor, bu yüzden çok ucuz. Şu kadarını söyleyeyim… Bir tane alana, bir tane bedava veriyorlar! İnsan vücudunu içten içe çürütüyor, en önemli belirtisi dişler, dişleri adeta kesme şeker gibi dağıtıyor, kilo kaybına, yara açacak seviyede kaşıntıya, unutkanlığa, halisünasyona yolaçıyor, ölüme götürüyor.

Türkiye'de metamfetamine başlama yaşı ortalama 21. Her üç kullanıcıdan biri işsiz. Direkt gençleri hedef alan bir madde. “Irkçı” dedikleri yazının bir yıllık faturası, işte bu. Bir yıl önce haykırarak yazdım. Bir yıl sonra yalvararak yazıyorum. Sessiz kalan herkes bu vebale ortaktır, Türkiye bu istiladan derhal kurtulmazsa, bu memleketin çocuklarını kimse kurtaramaz!"