Gündem

Sözcü yazarı: Ne yalan söyleyeyim ben de Avrupa Birliği olsam, Türkiye'yi almam; ne idüğü belirsiz 15 milyona yakın mülteciye kapılarımı açmam

18 Eylül 2023 10:19

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Avrupa Birliği, Türkiye’den kopmanın gayreti içerisindedir. Biz de gerekirse Avrupa Birliği ile yolları ayırabiliriz” açıklamasını değerlendirdiği bugünkü yazısında, kinayeli bir dille, “Ne ara yolumuz kesişti ki? Bak ondan hiç bahsetmedi” eleştirisi getirdi.

“Ne yalan söyleyeyim ben de Avrupa Birliği olsam, Türkiye'yi almam; ne idüğü belirsiz 15 milyona yakın mülteciye kapılarımı açmam” diyen Muratoğlu, devamında şunları kaydetti:

“Malum Türkiye mülteciler için baraj niteliğinde… Bekçi gibi engelliyor Avrupa'ya kaçak gitmeye çalışan mültecileri… Parası karşılığında ama çok ucuza… Zaten Ortadoğu dediğin yer dünyanın pavyonu olmuş durumda. Her milletten insan var. Kim kiminle ne yapıyor? Belli değil! Bu güruhun Avrupa'ya akmasını istemiyorlar. Nitekim Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı, 2030'a kadar 10 ülkeyi kapsayacak yeni bir genişlemeye gideceklerini belirtti. Bilin bakalım listede kim yok? Bildiniz, Türkiye! Bizden onlarca yıl sonra başvuran, eski Doğu Bloku ve Varşova Paktı üyesi 9 ülke Polonya, Çekya, Slovakya, Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Litvanya, Estonya, Letonya tam üyeliğe  Hırvatistan ve Slovenya da gruba katıldı. Karadağ ve Sırbistan ile aday üyelik süreci yürütülüyor. Bosna-Hersek, Kosova'nın yanı sıra Kuzey Makedonya, Arnavutluk ile süreç hızlandırıldı. Ukrayna, Moldova ile müzakereler başlatılacak… Peki Gürcistan ne alaka? Onun da Avrupa Birliği üyeliği yolda… Emin olun Güney Kore başvursa bizden önce alırlar Avrupa'ya…”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.