Ekonomi

Sözcü yazarı Muratoğlu'ndan Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde indirim yorumu: Venezuela da aynı yollardan geçti; enflasyon yüzde 10.000'lere çıktı

"Devletin görevi serbest piyasada ticaretin güvenliğini, işleyişini, düzgün yürütülmesini düzenlemektir. Beter etmek değildir"

17 Ağustos 2022 08:17

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'nde indirime gidilmesine yönelik olarak "Dünyanın en kötü ekonomisine sahip Venezuela da aynı yollardan geçti. Ülkenin başındaki eski otobüs şoförü de aynı yöntemi denedi. Enflasyon yüzde 10.000'lere çıktı, ürünler ortadan kayboldu. Sadece bize rol model oldu" diye yazdı.

Muratoğlu, "Hadi 'Zincir marketler de kendilerini ona göre ayarlayacak' dediği plan tuttu diyelim. Peki ne yapacaklar?" diyerek şöyle devam etti:

"Tedarikçiden indirim istenecek. Kabul edilmeyecek. Bari geç ödeme yapalım, vadeyi uzatalım denilecek. Bu enflasyon ortamında dalga mı geçiyorsun bizimle cevabı alınacak.

Maliyetlerin kısılması gerek denilip çalışan sayısı azaltılacak, verimi düşük dükkanlar kapatılacak, ürün kaliteleri düşürülecek, diğer ürünlerde kâr marjı yükseltilecek.

Oysa devletin görevi serbest piyasada ticaretin güvenliğini, işleyişini, düzgün yürütülmesini düzenlemektir. Beter etmek değildir."

Yazının tamamı için tıklayın