Ekonomi

Sözcü yazarı Muratoğlu'ndan Nebati'ye: 'Fakirin üzerinde sigara söndürsek yine de bize oy veriyorlar' diyememiş, 'Dar gelirliler hariç zenginleştik' demiş

07 Haziran 2022 10:05

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar" sözlerine ilişkin olarak " 'Fakirin üzerinde sigara söndürsek yine de bize oy veriyorlar, çok da umurumuzda değiller' cümlesini tercih etmemiş, 'Dar gelirliler hariç zenginleştik' demiş" dedi.

Bakan Nebati'nin göreve geldiğinde "Sen maaş alıyorsun, en fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin… Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer…” sözlerini de hatırlatan Muratoğlu şöyle dedi:

"İş düzelmedi, hakikaten millet enflasyonun altında ezildi. Kendisi varlığını kaybetti mi? Çok saçma bir soru oldu galiba… Kaybetmesini bekleyen var mıydı acaba?"

Yazının tamamı için tıklayın

TIKLAYIN: "2023 seçimine tek haneyle gireceğiz" demişti; Bakan Nebati'ye göre gelecek yıl sonu için enflasyon hedefi yüzde 19,9